INFORÁDIÓ
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia

fogyatékosság

baleset

taxi

jóvátétel

700 ezer forint jóvátételt fizetett a maradandó sérülést okozó taxis

700 ezer forint jóvátételt fizetett a maradandó sérülést okozó taxis

Infostart

Tevékeny megbánás miatt a Tatabányai Járási Ügyészség megszüntette az eljárást a vétkes sofőr ellen.

A határozatban írt tényállás szerint a taxis férfi 2019. április 13-án 23 óra 50 perckor Tata lakott területén személygépkocsijával utast szállított. A taxi a Keszthelyi utca és a Május 1. út útkereszteződéséhez ért, ahol a gyalogos-átkelőhely előtt megállt. A gyanúsított a Május 1. útra kanyarodás megkezdése előtt észlelte, hogy a védett úton, a Május 1. út belső forgalmi sávjában közlekedik egy személygépkocsi, melynek hátsó ülésén a sértett ült.

A taxis férfi a közeledő személygépkocsi távolságát rosszul mérte fel, az érkező gépkocsinak továbbhaladási elsőbbséget nem biztosított, megkezdte a behaladást az útkereszteződésbe. Az érkező személygépkocsi vezetője vészfékezett, ennek ellenére nekiütközött a taxinak. Az ütközés következtében az érkező személygépkocsi irányt változtatott, felhajtott a járdaszigetre, kidöntötte az ott kihelyezett „Kikerülési irányt” jelző közúti jelzőtáblát, ezt követően a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülék árbócrúdjának ütközött.

Az érkező személygépkocsi hátsó ülésén utazó sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, az ágyéki csigolya törése miatt megműtötték.

Az ágyéki gerincszakasz területének merevsége, mozgáskorlátozottsága miatt a sértettnél maradandó fogyatékosság alakult ki.

A vétkes sofőr a baleset során szintén nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett – olvasható az ugyeszseg.hu-n.

Az ügyészség az ügyet közvetítői eljárásra utalta, amelyben az elkövető a sértettnek 700 ezer forint jóvátételt fizetett.

Az ügyészség emlékeztet, a büntetőjogi rendelkezések szerint nem büntethető, aki a törvényben meghatározott vétség vagy háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítői eljárás keretében – vagy azt megelőzően, de a közvetítői eljárás keretében született megállapodásban jóváhagyva – a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette.

Az elkövető a bűncselekménnyel a sértettnek okozott sérelmet jóvátette, ezért az ügyészség az eljárást megszüntette.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018