eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyíregyháza, 2021. április 24.Vendégek ülnek egy söröző teraszán Nyíregyháza belvárosában 2021. április 24-én. A védőoltásban már több mint 3,5 millióan részesültek, így április 24-től hatályba lépnek az új rendelkezések. A vendéglátóhelyek teraszai és kerthelyiségei reggel öt óra és este fél tíz között lehetnek nyitva, a vendégeknek ott nem kell maszkot viselniük, a belső terekben viszont igen. Az üzemeltető és alkalmazottai az üzlet teljes területén kötelesek maszkot hordani.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Operatív törzs: már péntektől szabad a kórházi látogatás

"Készenléti állapotba" helyezése előtt és a héten utoljára tartott tájékoztatót a rendőrség és a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Orbán Viktor péntek reggel kilenc pontban ismertette a pünkösdtől várható nyitás részleteit, de időpontot nem kötött hozzá, a Kossuth rádiónak adott interjújában ezzel kapcsolatban csak annyit jelzett, a nap folyamán közlik, hogy mikor lépnek életbe a lazább szabályok.

Az interjúban viszont a kormányfő arra is utalást tett, hogy "készenléti állapotba" helyezik az operatív törzset, ami arra is utalhatott, hogy pénteken az utolsó tájékoztatót adja a rendőrség és a Nemzeti Népegészségügyi Központ, ám ez végül nem bizonyult igaznak.

Gál Kristóf ORFK-szóvivő először megerősítette a "kilenc pontot", majd kérte, hogy a lakosság továbbra is maradjon fegyelmezett. Jelezte,

a Magyar Közlönyből derül ki a nap folyamán, hogy mikor lépnek érvénybe az új szabályok.

Továbbra is vannak százával maszk nélküliek (ez a kötelezettség szűnik meg hamarosan), és 68-an vétettek a kijárási korlátozások ellen (ez a szabály sem marad már érvényben sokáig).

Galgóczi Ágnes (NNK járványügyi főosztályvezető) először a már ismert járványügyi adatokat ismertette.

"A harmadik hullám elvonulóban van" - jelentette ki, megköszönve mindenkinek, aki tett ezért.

Jelezte, még mindig lehet regisztrálni Pfizer, AstraZeneca, Szputnyik és Sinopharm oltásra, aki időpontot foglal, azonnal kaphat oltást.

A pünkösdi hosszú hétvége előtt már pénteken feloldják a kórházi látogatási tilalmat.

Továbbra sem látogatható viszont koronavírusos személy, és egy emberhez naponta csak egy ember mehet be, 60 percen át lehet ott. Akinek nincs védettségi kártyája, friss negatív PCR-teszteredmény kell. A kórházi látogatási szabályokról ITT írtunk részletesebben.

Kedden is lesz tájékoztató, mint azt Gál Kristóf búcsúzóul közölte.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×