eur:
393.63
usd:
364.56
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen egyadagos koronavírus elleni vakcinája Kovács Klára háziorvos bátaszéki rendelőjében 2021. május 20-án.
Nyitókép: MTI/Kiss Dániel

Kétszáz alatt a lélegeztetőgépen lévők száma Magyarországon

Csökken a kórházban kezeltek és az aktív fertőzöttek száma is.

A hivatalos adatközlés szerint az elmúlt egy napban 657 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 801 025 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 47 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 427 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 661 564 fő.

Az aktív fertőzöttek száma 110 034 főre csökkent (4995 fővel egy nap alatt).

Kórházban 1645 koronavírusos beteget ápolnak, 191-gyel kevesebbet az előző napinál, közülük 17-tel kevesebben, 195-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 16 209-en vannak, a mintavételek száma 5 697 748-ra nőtt.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

"Letörtük a járvány harmadik hullámát, közeledünk az 5 millió beoltott felé, amikor életbe lép az újraindítás újabb fokozata. Megszűnik a kijárási tilalom, a közterületi maszkviselés és számos más korlátozás" – jelentette be a kilenc enyhítő intézkedést kifejtve Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 898 866 fő, közülük 2 886 292 fő már a második adagot is megkapta.

Az online időpontfoglalóban a Sinopharm mellett - a készlet erejéig - Pfizer, Szputnyik és AstraZeneca oltások foglalhatóak. Már nem kell SMS értesítésre várni a Pfizer foglalásához sem.

A kormányfő arról is beszélt, hogy csökkent a védőoltásra regisztrálók üteme, ezért a központi oldalon is azt kérik, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra, mert a járványból egyedül az oltás jelenti a kivezető utat (és mert számos lehetőség csak a védetteknek elérhető).

Hasznos linkek

Oltási regisztráció: https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra

A vakcina-regisztráció lekérdezésének elérhetősége: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/

Oltásfoglalás: https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas

Probléma a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban: bejelenthető a magyarorszag.hu-n az Ügyfélkapun keresztül, vagy személyesen egy kormányablakban.

A védettségi igazolást tartalmazó, egyelőre tesztüzemben működő, de már - ingyenesen - használható alkalmazásról itt írtunk bővebben.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×