INFORÁDIÓ
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla

karácsony gergely

nyelvvizsga

adjunktus

Karácsony Gergely főpolgármester az 1956-os pesti nők előtt tisztelgő arcképkiállítás megnyitóján az V. kerületi Városháza parkban 2020. október 23-án.

Sajtóinformáció: "megelőlegezett bizalomból" lehetett adjunktus Karácsony Gergely

Infostart

Tíz évik oktathatott nyelvvizsga és tudományos fokozat nélkül a Magyar Nemzet cikke szerint.

Megelőlegezett bizalomból válhatott adjunktussá Karácsony Gergely - írja a Magyar Nemzet. Ismert, a főpolgármester lektorátusi nyelvvizsgát szerzett korábban angolból, ám az nem azonos az államilag elismert nyelvvizsgával, emiatt napok óta kritikák alatt áll, hiszen az ELTE ÁJK politikatudományi intézetében nyelvvizsga nélkül kezdhette meg doktori képzését.

A lap azt is megpendíti, hogy 1996 óta a hatályos jogszabályok szerint az alapképzések többségén egy középfokú vizsgával kell rendelkezni, a mesterképzésben pedig gyakran felsőfokú vagy szakmai bizonyítványt is előírnak.

Karácsony Gergely - a lap információi szerint végül nem szerzett doktori fokozatot, nem készítette el időben publikációit, neve társszerzőként jelenik meg csupán egyes kutatásoknál.

A főpolgármester - mint a cikkben olvasható - 2004 óta a Budapesti Corvinus Egyetem politikatudományi intézetében oktatott, először tanársegédként, majd 2008-tól adjunktusként, de ehhez nem rendelkezett tudományos fokozattal sem a nyelvvizsgán kívül. Tíz évig folytathatta az oktatói tevékenységet így.

Támadások kereszttüzébe azok után került nyelvtudása miatt Karácsony Gergely, hogy a The Economistnak adott nyilatkozatában alacsonynak és kövérnek nevezte Orbán Viktort, ezért bocsánatot is kért a Facebookon később.

Karácsony Gergely péntek óta hivatalosan is kormányfőjelölt-jelölt, a Párbeszéd bejelentése alapján.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018