eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Karácsony Gergely főpolgármester az 1956-os pesti nők előtt tisztelgő arcképkiállítás megnyitóján az V. kerületi Városháza parkban 2020. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Sajtóinformáció: "megelőlegezett bizalomból" lehetett adjunktus Karácsony Gergely

Tíz évik oktathatott nyelvvizsga és tudományos fokozat nélkül a Magyar Nemzet cikke szerint.

Megelőlegezett bizalomból válhatott adjunktussá Karácsony Gergely - írja a Magyar Nemzet. Ismert, a főpolgármester lektorátusi nyelvvizsgát szerzett korábban angolból, ám az nem azonos az államilag elismert nyelvvizsgával, emiatt napok óta kritikák alatt áll, hiszen az ELTE ÁJK politikatudományi intézetében nyelvvizsga nélkül kezdhette meg doktori képzését.

A lap azt is megpendíti, hogy 1996 óta a hatályos jogszabályok szerint az alapképzések többségén egy középfokú vizsgával kell rendelkezni, a mesterképzésben pedig gyakran felsőfokú vagy szakmai bizonyítványt is előírnak.

Karácsony Gergely - a lap információi szerint végül nem szerzett doktori fokozatot, nem készítette el időben publikációit, neve társszerzőként jelenik meg csupán egyes kutatásoknál.

A főpolgármester - mint a cikkben olvasható - 2004 óta a Budapesti Corvinus Egyetem politikatudományi intézetében oktatott, először tanársegédként, majd 2008-tól adjunktusként, de ehhez nem rendelkezett tudományos fokozattal sem a nyelvvizsgán kívül. Tíz évig folytathatta az oktatói tevékenységet így.

Támadások kereszttüzébe azok után került nyelvtudása miatt Karácsony Gergely, hogy a The Economistnak adott nyilatkozatában alacsonynak és kövérnek nevezte Orbán Viktort, ezért bocsánatot is kért a Facebookon később.

Karácsony Gergely péntek óta hivatalosan is kormányfőjelölt-jelölt, a Párbeszéd bejelentése alapján.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×