INFORÁDIÓ
2021. június 16. szerda
Jusztin

bkv

bkk

közösségi közlekedés

biztonság

közlekedési kultúra

A kulturált közlekedésről szól a mai nap – videó

A kulturált közlekedésről szól a mai nap – videó

Infostart

Május 11-e, A közlekedési kultúra napja, immár hetedik éve a biztonságtudatosan, környezettudatosan, udvariasan közlekedő emberek és a közlekedésben dolgozók ünnepnapja – emlékeztet közleményében a BKV, miként a BKK is. Az elmúlt évekhez hasonlóan mindkét fővárosi társaság idén is csatlakozik az eseményhez.

A főváros és a BKK elkötelezett abban, hogy a közlekedésbiztonság jelentősen javuljon a fővárosban, ezzel elkerülhetők legyenek a közlekedés okozta súlyosabb sérülések, esetleges halálesetek – nyilatkozta Walter Katalin az ünnepnap alkalmából. A BKK vezérigazgatója az eseményre készült, lásd alább, videójában jelezte, hogy a társaság célja, hogy a Vision Zero célkitűzésével összhangban 2030-ra 50 százalékkal, 2050-re pedig nullára csökkenjen a közlekedés súlyosan sérült és halálos áldozatainak száma.

Ehhez viszont szemléletformálásra, a szabályok betartatására, valamint az utak és a járművek biztonságosabbá tételére, illetve egymás kölcsönös segítésére van szükség függetlenül attól, hogy éppen milyen közlekedési módot használunk – teszi hozzá a központ.

Ezt a gondolatot erősítve a BKK kedd egész nap a buszokon, a villamosokon és a trolibuszokon 30 percenként hangos utastájékoztatás keretében hívja fel az utasok figyelmét a kulturált közlekedés fontosságára. Ezen kívül a közösségi csatornáin keresztül még több emberhez juttatja el a nap legfontosabb üzeneteit.

A BKV – közelményében – úgy fogalmaz: munkatársaik azért dolgoznak az év 365 napján, hogy az utakon, síneken gördülő több száz autó- és trolibusz, villamosok, metrók, vagy éppen a társaság dunai hajói és a Libegő a forgalom- és utasbiztonság kívánalmainak maximálisan eleget téve szállítsák utasaikat.

„A biztonságos közlekedés a BKV számra mindennapi kötelesség és feladat, de közös érdek mindannyiunk számára gyalogosként, kerékpárosként, autósként is.”

Mint írják, hitvallásul szerint a társaság közszolgáltatást végző vállalatként elkötelezett abban, hogy üzemeltetői tevékenységét munkatársaira, környezetére és a társadalomra figyelemmel végezze. Eszerint a hitvallás szerint nemcsak az üzemeltetés közben tartják szem előtt a biztonságos és kulturált közlekedést, hanem azt a közösségi közlekedéssel együtt népszerűsíteni is igyekszenek a rendelkezésükre álló eszközökkel.

A közlekedési kultúra napja programsorozathoz csatlakozva minden évben jó alkalmuk nyílik a szélesebb körű ismeretterjesztésre. Az idei országos programok között a BKV Forgalombiztonsági és Felügyeleti Szakszolgálata és a Széchenyi István Egyetem együttműködésének köszönhetően lesz látható „A közösségi közlekedésben is a biztonságé az elsőbbség” című előadás, mely itt érhető el a többi, közel száz program mellett.

A népszerű BKV-s nyílt napok pótlásaként és a Millenniumi Földalatti Vasút 125 éves „születésnapjára” a kisföldalatti telephelyén készült virtuális-telephely látogatás is a programsorozat részét képezi.

Nyitnak a múzeumok

Szerencsés egybeesés, hogy a járványügyi korlátozások enyhítésének részeként május 11-én meg tudják nyitni szentendrei és Deák téri múzeumaikat – teszi hozzá a BKK. A budapesti közösségi közlekedés története, a BKV története a közlekedés kultúrájának része. Múzeumaik tárgyi gyűjteménye egyedülálló képét adja ennek a kultúrának. Szentendrén megújult tárlattal várják az érdeklődőket, a Deák téren pedig autentikus helyszínen lehet emlékezni a Millenniumi Földalatti 125. évfordulójára. A múzeumok úrjranyitásával kapcsolatos részleteket a társaság korábbi közleményében olvasható.

Nyitókép: BKK
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018