eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége,  a pályázat fővédnöke sajtótájákoztatót tart a szociális intézményekben és gyermekvédelemben élőknek meghirdetett Kreatív Karantén elnevezésű összművészeti pályázatról az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2020. december 29-én. A pályázat célja, hogy mindenki, aki ma Magyarországon szociális intézményekben, vagy a gyerkmekvédelem rendszerében él, az elmúlt időszak nehézségeit egy művészeti alkotásban megtestesíthesse, az összetartozás üzenetét megjelenítve. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatára január 15-től február 28-ig várják a pályaműveket.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Herczegh Anita: várjuk a bajba jutott családok jelentkezését

Már zajlanak az előkészítő munkálatok a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekek támogatására életre hívott alapítványnál, amelynek bejegyzéséig a Köztársasági Elnöki Hivatal várja a felajánlásokat és az érintett családok jelentkezését. Herczegh Anitát az államfő feleségét, a kuratórium egyik tagját kérdezte az InfoRádió.

Herczegh Anita reményei szerint napokon belül sor kerülhet az alapítvány bejegyzésére, azonban addig is gyűjtik az adományozókat, felajánlásokat, valamint várják a bajba jutott családok, illetve azok jelentkezését, akik a környezetükben ilyen családról tudnak. A felajánlásokkal és igényekkel egyelőre a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz lehet fordulni, amely munkatársai az alapítvány előkészítő munkálatait végzik, kezelik a telefonhívásokat és fogadják az e-maileket.

Mindeközben zajlik azon szervezetek föltérképezése is, akik együttműködésére számítanak annak érdekében, hogy minél szélesebb körben hírt adjanak az alapítványról, hogy az érintettek tudják, baj esetén kihez lehet fordulni.

A köztársasági elnök felesége az InfoRádió érdeklődésére arra is kitért, hogy férje, Áder János elnöki keretének java részét – amelyből minden évben jellemzően szociális és kulturális intézményeknek részesülnek –, most a Covid-árvák és a bajba jutott családok megsejtésére fordítja. Tehát,

amennyiben sürgős segítségre van szükség, már az alapítvány bejegyzését megelőzőleg is tudnak segítséget adni

– emelte ki Herczegh Anita.

Bár a konkrét feladatokat vélhetően az idő fogja kijelölni, fogalmazott az államfő neje, az alapítvány – amennyire lehetséges, a felmerülő igényekhez igazodóan –

személyre szóló segítséget kíván nyújtani az érintetteknek,

nem havonta meghatározott összeget biztosítva minden gyermek állami árvaellátásán túlmenően. Ugyanis könnyen elfordulhat, hogy valaki nem pénzügyi-, hanem akár jogi- vagy pszichológus szakember segítségére szorulhat – magyarázta Herczegh Anita, hozzátéve: hogy a gyermekek életét végigkísérve, a saját lábra állásukig szeretnék segíteni.

A teljes beszélgetés az InfoRádió Családi hét című magazinműsorában hétfő este, a fél 8-as hírek után hallható.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×