eur:
393.94
usd:
369.15
bux:
65279.26
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook

Húsz lélegeztetőgépet és húszezer maszkot adunk Libanonnak

Erről Szijjártó Péter beszélt, mielőtt tárgyalni indult Bejrútba.

Magyarország 20 lélegeztetőgépet és 20 ezer maszkot adományoz Libanonnak, hogy segítse a közel-keleti ország koronavírus-járvány elleni harcát – mondta a külgazdasági és külügyminiszter, mielőtt hivatalos bejrúti látogatására indult.

Szijjártó Péter a közösségi oldalára feltöltött videójában arról beszélt, a világjárvány elleni küzdelem nagyon nehéz helyzetbe hozott sok országot, különösen azokat, amelyeknek amúgy is különböző nehézségekkel kell szembenézniük.

Ilyenek a Közel-Kelet országai is, például Libanon – mondta a miniszter, emlékeztetve a bejrúti kikötőben tavaly augusztusban történt hatalmas robbanásra. Hozzátette: azóta is politikai-kormányzati instabilitás és rendkívüli pénzügyi nehézségek jellemzik Libanont.

Hozzátette: ma segíteni mennek, 20 lélegeztetőgépet és 20 ezer maszkot visznek Libanonba, ahol találkoznak a keresztény közösség vezetőivel is. Megjegyezte: a keresztények jelentős részét teszik ki Libanon népességének.

Szijjártó Péter azt mondta: a látogatáson kicsit átfogóbb és világosabb képet kapnak a közel-keleti viszonyokról. Remélik, hogy a közeljövőben ebben a térségben is egyre inkább a béke és stabilitás válik jellemzővé.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×