eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Sipos Renáta asszisztens előkészíti oltáshoz a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinát a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. március 28-án.
Nyitókép: Sipos Renáta asszisztens előkészíti oltáshoz a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinát a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. március 28-án. MTI/Balázs Attila

Csak írásbeli érettségi lesz az idén is, később nyitnak a középiskolák - a nap hírei

Egy nap alatt 285 beteg halt meg a koronavírus okozta betegség miatt Magyarországon. Elhunyt Igaly Diána olimpiai bajnok sportlövő.

Egy nap alatt 285 beteg halt meg a koronavírus okozta betegség miatt Magyarországon. 7325 embernél igazolták a kórokozót. Az aktív fertőzöttek száma meghaladja a 262 és fél ezret. 11363 koronavírusos beteget ápolnak kórházban. A járvány kezdete óta már csaknem 23 ezer ember halt meg Magyarországon.

A miniszterelnök szerint a beoltottak számától függ a nyitás minden lépése, de figyelni kell a járványügyi adatokra is. Orbán Viktor a Kossuth rádióban úgy vélte: május elején meglehet a 4 millió a beoltott, és akkor védettségi kártyával már lehet étterembe, koncertre, közösségi eseményekre menni.

Az általános iskolák és óvodák a terveknek megfelelően megnyitnak április 19-én, a középiskolákban azonban nem lesz jelenléti oktatás május 10-ig - erősítette meg a köznevelési államtitkár. Maruzsa Zoltán az operatív törzs tájékoztatóján elmondta: csak írásbeli érettségi vizsgák lesznek, szóbeli nem.

Mégsem vásárol Magyarország a kínai CanSino és az indiai CoviShield oltóanyagokból. A külgazdasági és külügyminiszter az ATV kérdésére elmondta: akkor van értelme újabb oltóanyagok beszerzésének az Európai Unión kívüli forrásból, hogyha azok időben segítséget jelentenek.

Magyarország segít Szlovákiának az általa megrendelt, koronavírus elleni orosz oltóanyag bevizsgálásában - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a szlovák miniszterelnök-helyettessel tartott megbeszélése után közölte, Magyarországon rendelkezésre áll a bevizsgáláshoz szükséges tudás és a nemzetközileg akkreditált laboratóriumi kapacitás.

Újabb vakcinával, a Janssen oltóanyagával összefüggésben is vizsgál vérrögképződéses eseteket az Európai Gyógyszerügynökség. Eddig négy ilyen esetről tudnak, ezek közül három még a klinikai vizsgálatok szakaszában történt. Korábban az AstraZeneca vakcinájával kapcsolatban merültek fel hasonló aggodalmak.

Jóváhagyta a járvánnyal összefüggő sürgős szükségletek kiegészítő támogatását az Európai Unió Tanácsa. A rendelkezésre bocsátott több mint 120 millió euróból egyebek mellett az új típusú koronavírus újabb variánsainak észlelésére és megfigyelésére szolgáló tagállami kapacitások megerősítését fogják finanszírozni.

Európában átlépte az egymilliót a koronavírus-járvány halottainak száma - közölte az Egészségügyi Világszervezet európai hivatala. A fertőzöttek száma - a járvány kezdete óta - immár meghaladja a 47 milliót.

Márciusban átlagosan 3,7 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak az egy évvel korábbinál. Egy hónap alatt átlagosan 0,7 százalékkal nőttek az árak - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen.

Magyarország az egyik legfontosabb gazdasági partnerének tekinti Romániát – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a budapesti magyar-román üzleti fórum megnyitóján. Szijjártó Péter a román gazdasági miniszterrel aláírta a Mátészalka-Szatmárnémeti gyorsforgalmi út létesítéséről szóló megállapodást, amely a 3. autópálya-összeköttetés lesz a két ország között.

Visszautasította a német külügyminisztérium a Petry Zsolt ügyében tett magyar kormányzati nyilatkozatokat. A berlini tárca szóvivője elfogadhatatlanoknak nevezte a megnyilatkozásokat, főleg a nemzetiszocializmussal kapcsolatos utalást. A berlini Hertha futballklub kedden a Magyar Nemzetnek adott interjú miatt vált meg kapusedzőjétől arra hivatkozva, hogy Petry Zsolt bevándorlásról és az azonos neműek házasságáról tett kijelentései nem állnak összhangban a sportegyesület szellemiségével.

Nézők előtt rendezik meg az idei labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit - jelentette be a kontinentális sportági szövetség. A Magyar Labdarúgó Szövetség jelezte: Budapest célja, hogy a Puskás Arénában rendezett négy mérkőzésen a nézőtéri ülőhelyek száz százalékát elfoglalhassák a szurkolók.

A koronavírus-fertőzés szövődményeiben meghalt Igaly Diána, a Magyar Sportlövő Szövetség alelnöke. Az olimpiai bajnok 56 éves volt. Igaly Diána női koronglövészetben a 2004-es ötkarikás játékokon volt első, emellett két világbajnokságon és egy Európa-bajnokságon diadalmaskodott.

Meghalt II. Erzsébet brit királynő férje, Fülöp edinburgh-i herceg, 99 éves volt - jelentette be a Buckingham-palota. Fülöp herceg február 16-án került egy londoni kórházba, ahonnan március közepén hazaengedték. Az uralkodó férje az elmúlt években több alkalommal is kórházi kezelésekre szorult.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×