eur:
395.4
usd:
372.32
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Zacher Gábor, a Honvéd kórház sürgősségi osztályának vezetője a Sziget Kft. sajtótájékoztatóján az Országos Mentőszolgálat fővárosi székházában 2016. augusztus 8-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Zacher Gábor kiakadt: "egyáltalán nincs minden rendben"

Felelőtlennek tartja azokat, akik a tavaszi időben úgy viselkednek, mintha már nem lenne járvány.

A szombati kellemes időben sokan kimozdultak, a beszámolók szerint rengetegen voltak a lezárt pesti alsó rakparton is, ám maszk nélkül. Ennek meglesz a böjtje, sokan még mindig nem érzik át, hogy mennyire súlyos a helyzet – mondta az Index megkeresésére Zacher Gábor. A hatvani kórház főorvosa szerint az emberek látszólag azt hiszik, minden rendben, ám egyáltalán nincs minden rendben.

"Az a legnagyobb probléma, hogy erről a betegségről még mindig nincsenek konkrét információik az embereknek. Nem látják a kórházakban zajló óriási küzdelmet. És erre nem a szenzációhajhászás miatt lenne szükség, hanem

egyszerűen az embereknek látniuk kellene azt, hogy a koronavírus okozta megbetegedésnek mi lehet a következménye, hogy hogyan küzdenek a betegek, és hogyan küzdünk mi az életükért.

Emberközelivé kell tenni a betegséget, hogy mindenki megértse, milyen súlyos a helyzet" - fejtette ki.

Hozzátette: főleg a fiatalok nem érzik át a helyzet súlyát.

"A fiataloknak csak az nem jut eszükbe, hogy a jövő héten lehet, hogy a második emeletre sem tudnak majd felsétálni. A hatvani kórházban – ahol csupán 130 ágy áll a koronavírusos betegek rendelkezésére – is ápolunk 1993-as, 1997-es és 2001-es születésű koronavírusos beteget. Látniuk kellene az embereknek, hogy mit élnek át" - hangsúlyozta.

Zacher Gábor szerint ugyanilyen felelőtlenség lesz, ha húsvétkor az emberek elindulnak rokont látogatni vagy kirándulni.

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×