eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: MÁV

A megyék többségében csak most kezd berobbanni a harmadik hullám

A megyei fertőzési adatokból kitűnik, hogy közel három héttel a szigorúbb járványügyi védekezési rendszer bevezetése után 14 megyénkben még csak most kezd igazán begyorsulni a járvány, hívja föl a figyelmet a Portfolio. Emellett mindössze 3 megyénk van, ahol a trend talán a járvány megállására, megtorpanására utal.

A fentiek ismeretében a Portfolio szerint talán nem véletlen, hogy Orbán Viktor sem vállalkozott arra a reggeli interjúban, hogy megmondja, mikor tetőzhet a harmadik hullám, amikor úgy fogalmazott: „Nem az a kérdés, hogy mikor érjük el a csúcsot, hanem hogy mikor indulunk onnan lefelé, egyelőre nem is mennék bele jóslásokba.”

A lap összefoglalójából kitűnik, hogy az utóbbi 7 nap összesített fertőzésszámai a megelőző 7 nap összegéhez képest mind a 19 megyében és a fővárosban is nőttek. Ami azt jelenti, hogy sehol sem torpant meg meggyőzően a járvány, legfeljebb csak stagnáláshoz közeli helyzetet lehet mondani Komárom-Esztergom megyére, Somogyra és Nógrádra.

A többi helyen viszont eltérő mértékben, de gyorsult a járvány. A legnagyobb gyorsulás Jász-Nagykun-Szolnok megyében látható, de szintén kiugró a dinamika Bács-Kiskunban, Békés megyében és Veszprémben is.

A Portfolio tételesen sorra veszi az ország megyéinek és a főváros járványügyi helyzetét, figyelemmel az elmúlt 7 napos mozgóátlagra, amiből többekközött az is kiderül, hogy 14 megyében csak most kezd durvulni a helyzet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×