eur:
392.61
usd:
365.29
bux:
66594.95
2024. április 26. péntek Ervin
Ápoló egy koronavírussal fertőzött, lélegeztető gépen lévő beteget lát el az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. április 8-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kilencezernél is több fertőzött egy nap alatt, a többi szám is durva

És ez még csak a regisztrált koronavírusosok száma csütörtökről. Majdnem ezer beteg van lélegeztetőgépen.

9011 az új fertőzöttek száma - két napja 5653 volt, egy napja 8312 -, ezzel a járvány kezdete óta összesen 498 183 főre nőtt a beazonosított fertőzötteké.

Elhunyt 130 többségében idős, krónikus beteg - ez a szám némi csökkenést mutat az előző két napi, 170 fölötti számról -, így az elhunytak száma 16 627 főre emelkedett.

A gyógyultak száma jelenleg 346 904 fő - egy nap alatt jóval több kétezernél -, de

az aktív fertőzöttek száma is már 134 652 főre emelkedett, két napja még "csak" 123 ezer volt.

8718 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, tegnap óta majdnem 400-zal többet, közülük 949-en vannak lélegeztetőgépen, több tucatnyi a növekmény egy nap alatt.

A naponta regisztrált új fertőzöttek számának alakulása - Worldometers
A naponta regisztrált új fertőzöttek számának alakulása - Worldometers

További grafikonok a Worldometersen.

Az oltási program ütemezetten zajlik:

  • a háziorvosok AstraZeneca-vakcinát kaptak ezen a héten, és az operatív törzs azt kérte tőlük, hogy a még be nem oltott regisztrált idősek oltását folytassák
  • a kórházi oltópontokon Szputnyik és Pfizer oltóanyagok vannak, amelyekkel szintén elsősorban a háziorvosok által beküldött regisztrált idősek oltása folytatódik
  • a kórházi oltópontokon vasárnapig a 60 év alatti krónikus betegeket is oltják AstraZenecával, az érintettek erre SMS-ben kaptak behívót.

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 229 827 fő a beoltottak száma - egy nap alatt 80 ezer ember kapott oltást -, ebből 351 694 fő már a második oltását is megkapta - derül ki a Koronavírus.gov.hu adataiból.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×