eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Újabb 107 ember halt bele a koronavírus okozta megbetegedésbe Magyarországon - a nap hírei

A lakosság mielőbbi nagyarányú átoltottságát tartja szükségesnek az országos tisztifőorvos. Egyre fiatalabbaknál okoz súlyos betegséget a koronavírus – hívta fel a figyelmet a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa.

Újabb 4948 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon. Meghalt 107 többségében idős, krónikus beteg. 5.282 embert ápolnak kórházban, az aktív fertőzöttek száma közelíti a 90 ezret. Eddig 563.601 ember kapott védőoltást, közülük több mint 244 ezren már a második dózist is.

Magyarországon az oltásokkal minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos. Müller Cecília azt mondta: a harmadik hullámot a kórokozó sokkal fertőzőképesebb új variánsai okozhatják. Közölte: a tervek szerint húsvét tájékára legalább az első adag vakcinát megkapja az oltásra regisztrált 2 és fél millió ember.

Egyre fiatalabbaknál okoz súlyos betegséget a koronavírus - hívta fel a figyelmet a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa. Szlávik János az M1-en azt mondta: elsősorban a mutánsok terjedése miatt meredeken emelkedik a fertőzöttek és a kórházba kerülők száma. Hangsúlyozta: mindent meg kell tenni azért, hogy minél többen, minél gyorsabban megkapják a védőoltást.

A foglalkoztatáspolitikai államtitkár szerint érdemben sikerült élénkíteni a foglalkoztatási szempontból hátrányos helyzetűek iránti munkaerő-piaci keresletet a Vállalatok munkaerő támogatása programmal. Bodó Sándor elmondta: a tavaly október óta elérhető lehetőség mostanáig több mint ötezer fiatal vagy alacsonyabb végzettségű álláskereső elhelyezkedését segítette.

Magasabb bér- és álláskeresési támogatást sürget az MSZP. Az ellenzéki párt a statisztikai hivatal friss adataira hivatkozva arra hívja fel a figyelmet, hogy egy hónap alatt csaknem 100 ezren veszítették el a munkájukat és 150 ezren már semmilyen támogatásra nem számíthatnak az államtól.

Azonnali segítséget követel a rászorulóknak az LMP arra az esetre, a járványhelyzet súlyosbodása esetén a kormány szigorítana a korlátozásokon. Az ellenzéki párt szerint teljes körű bértámogatást kellene adni minden olyan szektorban, ahol esett a bevétel, és jövedelempótló támogatást kellene folyósítani az egyéni- és mikrovállalkozóknak is.

Az emberi erőforrások miniszterétől kért segítséget a kereskedelmi szövetség, hogy mielőbb oltsák be az élelmiszerbolti dolgozókat. Neubauer Katalin főtitkár a Magyar Nemzetnek elmondta: ha tovább nő a fertőzöttek száma, az veszélyeztetheti az üzletek nyitvatartását. A lap úgy értesült, hogy a sokak által látogatott élelmiszerboltok alkalmazottai körében terjed leginkább a koronavírus.

Csehországban meghaladta a 20 ezret a koronavírus okozta betegség áldozatainak száma. Az egészségügyi intézmények a kapacitásaik határán járnak, ezért Prága Németországhoz és Lengyelországhoz kért segítségért. A kormány pénteken új szükségállapot hirdetett március 28-ig.

Nagy-Britanniában végső búcsút vettek Sir Tom Moore-tól. A brit hadsereg veteránja tavaly csaknem 33 millió fontot gyűjtött az állami egészségügyi szolgálatnak. Kezdeményezésért a királynő lovagi címet adományozott neki.

Több területen is fontosnak tartja a V4-ek szorosabb együttműködését az országgyűlés külügyi bizottságának elnöke. A visegrádi csoport fennállásának 30. évfordulója alkalmából Németh Zsolt feladatnak nevezte, hogy a V4-ek közös képviseljék a nemzetállamok megőrzésének eszméjét az unióban, valamint támogassák az európai bővítést és a csatlakozásra törekvő országokat.

Az idén hat pálos szerzetes és Jakab Gábor pápai káplán, Kolozsvár-kerekdombi plébános kapta a Hit pajzsa díjat. A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából odaítélt elismerés átadásakor Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek videóüzenetében kiemelte: a magyar alapítású pálos rend a kommunista diktatúra idején sem félt új tagokat felvenni.

Elrendelte a csepeli késelő letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság. A büntetett előéletű férfit közösség tagja ellen felfegyverkezve elkövetett erőszakkal, valamint súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítja az ügyészség. A tettét részben beismerő támadó csütörtökön egy buszon azért sebesített meg egy fiatal nőt az arcán, mert a sértett a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása elleni tiltakozást kifejező maszkban utazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×