INFORÁDIÓ
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló

puskás aréna

alagút

stummer jános

nemzetbiztonsági bizottság

pintér sándor

A Puskás Aréna az avatás napján, 2019. november 15-én.

Fordulat jöhet a Puskás-alagút ügyében

Úgy tűnik, egyelőre mégsem épül a kiemelt vendégek bejutását segítő alagút a Puskás Aréna alá – legalábbis ez derült ki a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnökének nyilatkozatából.

A Puskás Aréna alá tervezett alagút a létesítménybe érkező kiemelt vendégek, politikusok, sportvezetők könnyebb bejutását segítené – mondta el Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki Kormányinfón.

"Annak idején az aréna eleve úgy kapta meg a működési engedélyt, hogy azt fél év után felül kell vizsgálni. Hogy autóval is el lehessen jutni a Puskás Arénába, az elsősorban a gyalogosok biztonsága miatt szükséges, most ugyanis az történik, hogy le kell zárni a gyalogosforgalmat, ahol autók közelítik meg a Puskást, és ez nem feltétlenül a magyar vezetők miatt van, hanem a magyarországi eseményekre érkező fellépők, sportvezetők, állami vezetők miatt. Az ő bejutásukat az arénába biztosítani kell" – részletezte a tárcavezető.

Az alagút azonban egyelőre úgy tűnik, nem épül meg. Erről már Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke beszélt egy Facebook-videóban.

"Pintér Sándor belügyminiszternél jártam, ahol a belügyminiszter úrnak azokat a kéréseket közvetítettem, hogy ezt a beruházást halassza el a 2022-es országgyűlési választásokat követő időszakra."

Azt is kérte, hogy az állítása szerint 2 milliárd forintos beruházást nyílt közbeszerzéssel tervezzék megvalósítani.

"Megígérte a belügyminiszter nekem, hogy egy szakértői egyeztetést hív össze, amelyre én a nemzetbiztonsági bizottság elnökeként is meghívást fogok kapni, majd ezután a nemzetbiztonsági bizottság elé kerül ismét ennek az alagútnak az ügye."

A politikus szerint olyan ügy került a testület elé, amelyről utólag kiderült, nem kellett volna titkosítani, mert semmilyen titok sem volt benne.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó hang

Puskás Aréna alagút
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018