INFORÁDIÓ
2021. február 27. szombat
Ákos, Bátor

alagút

puskás aréna

stummer jános

jobbik

nemzetbiztonság

A Puskás Aréna az avatás napján, 2019. november 15-én.

Alagútügy: a jobbikos politikus karrierjét kockáztatja, a Puskás közleményt adott ki

Újabb cikkünk a témában:

Vita alakult ki a kormány és a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnöke között arról, hogy titkos alagút épül-e a Puskás Aréna alá. Az ellenzéki politikus annak árán is nyilvánosságra hozta az ügyet, hogy felmentheti az Országgyűlés.

Kacsa, hogy titkos alagút épülne a Puskásban Arénában – közölte a Puskás Aréna Facebook-oldala. Miután Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője, a parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke a közösségi oldalán közzétett videóban arról beszélt, hogy titkos alagutat akarnak építeni Orbán Viktornak a Puskás Arénába.

Az InfoRádió megkereste a Fidesz sajtóosztályát, amely jelezte, hogy az illetékes képviselők helyett a Puskás Aréna üzemeltetését is felügyelő Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárság reagál a Jobbikos politikus felvetéseire.

Később a Puskás Aréna Facebook-oldalán meg is jelent egy közlemény, amelyben arról lehet olvasni, hogy a Puskás Aréna úgy kapott engedélyt, hogy fél év után felül kell vizsgálni, hogy jól működő közlekedési megoldás-e, hogy a hazai és külföldi védett személyeket a rendes közönség forgalmának akadályoztatásával, várakoztatásával szállítják az Arénába. A felülvizsgálat eredménye azt lett, hogy jobb megoldás, ha a védett személyek, kiemelt vendégek, előadók autós közlekedési útvonala nem keresztezné a több tízezres közönség gyalogos útvonalát, célszerű a közlekedési utakat fizikailag elkülöníteni. Hozzátették: a tervezett megoldás egy mindösszesen 50 méter hosszú autós aluljáró. Ahhoz, hogy a rövid aluljárót nemzetbiztonságilag kockázatmentesen lehessen megépíteni, hogy a közönség és a védett személyek biztonsága érdekében semmilyen információ – speciális menekülési lehetőségek, térfigyelők pozíciója... – ne kerüljön illetéktelen kezekbe, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága jóváhagyta, hogy a tervezési és kivitelezési munkák egy nemzetbiztonságilag minősített, meghívásos, többszereplős versenyeztetés keretében legyenek pályáztatva. A költségekről a pályáztatás után az építtető köteles beszámolni a parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának.

Stummer János arról is beszélt, hogy milyen következményekre számít azért, hogy nyilvánosságra hozta az ügyet.

Időközben a Telex arról írt, hogy Pintér Sándor belügyminiszter telefonon felhívta az ellenzéki politikust, akivel csütörtökön egyeztetnek a beruházásról. Stummer János hangsúlyozta, hogy csak és kizárólag a teljes transzparencia és a nyilvánosság védheti meg a kormány rágalmaitól. A Magyar Hangnak pedig arról beszélt, hogy nem mond le a Nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztjáról, de arra számít, hogy már jövő héten felmenti az Országgyűlés.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018