INFORÁDIÓ
2021. április 17. szombat
Rudolf

gyógyszer

bolt

veszélyhelyzet

magyar közlöny

Gyógyszereket pakol egy szakasszisztens az orosházi Fehér Kígyó Gyógyszertár raktárában 2013. június 25-én. Egy rendeletmódosítás szerint a gyógyszertárak szaklétszámát 2013 szeptemberétől a gyógyszertár nyitvatartási ideje, valamint a patikában befogadott vények száma határozná meg.ában dolgozó személyek minimális létszámát.

Már a boltokban is lehet gyógyszert venni

Infostart

De csak bizonyos településeken és a veszélyhelyzet alatt.

A kétezer fő állandó lakosságszám alatti kistelepülésen működő napi fogyasztási cikkek kiskereskedelmi forgalmazásával foglalkozó üzlet gyógyszert akkor forgalmazhat, ha az egészségügyi államigazgatási szerv erre engedélyt adott. Az egészségügyi államigazgatási szerv a gyógyszer kiskereskedelmi forgalmazására jogosító engedélyt - az üzletet nyilvántartásba bejegyző - kereskedelmi hatósággal is közli – ismerteti a Magyar Közlönyben megjelent rendeletet a Napi.hu.

Akkor adható engedély, ha az üzlet megfelel a gyógyszertörvénybe és az egyéb jogszabályokba foglalt követelményeknek. Az engedély távollevők között kötött (például internetes) szerződések keretében történő értékesítésre nem jogosít.

Az engedélyt kapott bolt a gyógyszer beszerzésére elsősorban az üzlethez legközelebb található közforgalmú gyógyszertárral köt megállapodást. Ha az üzlethez legközelebb eső közforgalmú gyógyszertárral a megállapodás nem jön létre, más - a közúton történő megközelítés figyelembevételével legközelebb eső, legfeljebb 30 kilométer távolságra működő - közforgalmú gyógyszertárral köthető megállapodás.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018