eur:
394
usd:
368.28
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Budapest napfelkeltekor 2020. december 27-én. Az előtérben a Gellért-hegyi Szabadság-szobor, középen a Duna, a Szabadság híd és a Petőfi híd, jobbról az előtérben a Gellért Szálló látható.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

A főváros megerősítette, 72 ingatlant értékesítene

A megszorítások és a koronavírus okozta válság miatt a fővárosi önkormányzat 8,2 milliárd forint értékben 72 ingatlant szeretne értékesíteni, ezek között olyanok is vannak, amelyeket már korábban is árult a főváros – erősítette meg a sajtóhíreket az InfoRádiónak Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes.

A Magyar Nemzet írt arról csütörtöki számában, hogy több mint 8 milliárd értékben, 72 ingatlant értékesítene a Fővárosi Önkormányzat. A napilap értesüléseit Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes az InfoRádiónak megerősítette, magyarázatul pedig a kormányzati elvonásokat, a koronavírus-járványt, valamint a válságot említette, amelyek miatt a főváros a fizetésképtelenség szélére sodródott.

Mint fogalmazott, a 2021-es költségvetésben szereplők szerint – várhatóan a 2022-es is hasonló szellemben fog készülni – olyan ingatlanok, területek eladását próbálják végigvinni, amelyek nem szükségesek a közszolgáltatási feladataik ellátásában. „Valóban, ahogyan a Magyar Nemzetnek megválaszoltuk, a nyilvánosan olvasható ingatlanok listája valid.” Ezek között sok olyan található, amiket régóta hirdet egyébként a főváros, de ez idáig senkinek nem kellettek, ezért Kiss Ambrust meglepné, ha a felsoroltak mind eladásra kerülnének.

Egy–egy ingatlan esetleges értékesítését egyfelől örömként értékelnék, mert így lélegzetnyi időhöz jutna a főváros a működését illetően, másfelől azonban az általános főpolgármester-helyettes nem híve az ingatlanvagyon eladásának szinte semmilyen szempontból, de erre most a szűkös keretek miatt rá vannak szorulva – ismételte meg.

Jelenleg egyébként tizenhárom ingatlan pályáztatása zajlik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×