eur:
394.74
usd:
363.8
bux:
65490.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az otthonteremtési program és a családvédelmi akcióterv újabb részleteiről tartott sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökség Szalay utcai épületében 2020. október 19-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Novák Katalin: 300 milliárd forint az otthonteremtési program új elemeire

Ebből az otthonfelújítási támogatásra szánt részt 150-170 milliárd forintra lehet becsülni - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Januártól a kormány a legalább egy gyermeket nevelő családok felújítási költségeinek felét, maximum hárommillió forintig visszatéríti. Az otthonfelújítási támogatás felülről nyitott előirányzat, ha a becsültnél többen igénylik majd a támogatást, arra is lesz lehetőség - mondta Novák Katalin a Kossuth rádióban a hirado.hu beszámolója szerint.

A támogatás igénylésének feltételei között említette, hogy az igénylőnek egyéves társadalombiztosítási jogviszonnyal kell rendelkeznie, amelyet legfeljebb 30 napra szakított meg. A jogviszonyba beleszámít a felsőoktatási jogviszony, az álláskeresési járadék időszaka és a külföldi munkaviszony is. Utóbbinak feltétele azonban, hogy az igénylőnek az igénylés napján már legyen magyar tb-jogviszonya - tette hozzá.

Kiemelte: a lehetőséggel az egyszülős családok is élhetnek, az elvált, de a gyermekfelügyeletet megosztó szülők pedig megoszthatják egymás között a támogatást, vagy le is mondhatnak saját részükről a másik szülő javára.

A támogatás igénylése online is intézhető, a számlák benyújtása után az arra jogosultak rövid időn belül megkapják a támogatást - mondta a miniszter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Ahhoz, hogy belevágj a külföldi részvényekkel való kereskedésbe, először is érdemes tisztázni, hogy miért szeretnél ezen a területen tevékenykedni. Lehet, hogy egy adott iparág vagy cég nemzetközi növekedési lehetőségei érdekelnek, vagy egyszerűen csak diverzifikálni szeretnéd befektetéseidet a hazai piacokon túl. Bármelyik is legyen az indító motivációd, fontos lépések várnak rád az induláshoz, melyeket mind megvitatunk soron következő online előadásunkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×