eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pexels.com

Motorosok az erdőben: veszett ügynek látszik a teljes tiltás

Egyre nagyobb problémát jelent a természetben űzött technikai motorsport. A szabálytalankodókat több száz ezer forintra is megbírságolhatják – hívja fel a figyelmet a Magyar Motorsport Szövetség.

Nem új keletű, hanem egy régóta húzódó, megoldatlan kérdésről van szó, ami nem kizárólag a motorosokat, hanem minden más technikai sportot űzőt is érint, aki az erdőkben hódol a szenvedélyének – ezzel elsősorban az ott gazdálkodóknak, tulajdonosoknak jelentve problémát. A gondot jellemzően nem a balesetek, illetve fizikai károkozások jelentik, hanem például a vadásztársaság tevékenységének, vagy az erdészeti munkának a megzavarása – tudta meg az InfoRádió László Márktól, a Magyar Motorsport Szövetség szakfelügyelőjétől.

Az elmúlt egy-két évben a szövetség is egyre többet foglalkozik a témával, helyi szinten szeretné rendezni a kialakult problémát a motoros egyesületek bevonásával. László Márk kiemelte, bár a gyakorlat nem ezt mutatja, az erdőkben űzött motoros sport egyetlen szabályos menete, ha bejelentett verseny keretében történik.

A tizenegy éve tartó teljes tiltás tehát nem vezetett eredményre.

A szabálytalankodókra kiróható bírság mértéke több mindentől is függ, például, hogy milyen területről van szó, vagy épp milyen jogosultságokkal rendelkezik a motoros, de mindenképpen több száz ezer forintra hág. Ezek, valamint a helyi hatósági akciók elrettentők tudnának lenni – tette hozzá László Márk –, ugyanakkor országos szinten nem elterjedtek egyelőre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×