eur:
393.85
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Mentőautók érkeznek a Pesti úti idősotthon lakóival az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe 2020. április 9-én. Az otthonban több mint százan megfertőződtek, közülük öten meghaltak.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

"Helyzet van" a Csokonai utcai idősotthonban

A fővárosi idősotthonban egy október derekán indult tesztsorozat tárt fel rengeteg esetet, a vezetőt azonnal felelősségre vonják.

A hatósági tesztelés magas arányú fertőzöttséget mutat a Baross Utcai Idősek Otthona Csokonai utcai telephelyén, ezért a fenntartó Fővárosi Önkormányzat járványügyi intézkedési tervet állított össze az illetékes kormányhivatallal és a IV. kerülettel egyeztetve - értesült az Infostart a Főpolgármesteri Hivataltól.

A fenntartó vizsgálatot rendelt el és felfüggesztette az intézmény vezetőjét.

Ami pedig a részleteket illeti, október közepén tesztelési sorozatot végeztek a Csokonai utcai otthonban, a folyamatosan érkező teszteredmények pedig nagy problémát tártak fel, ezért a Fővárosi Önkormányzat mint fenntartó kirendelt egy új vezetőt egy másik intézményből, az eddigi vezetőt pedig felfüggesztette és vizsgálatot indított ellene.

A terv tartalmazza többi között a dolgozók szűrővizsgálatának sűrítését, a pozitív teszttel rendelkező lakók kórházba szállítását, és a nem fertőzött gondozottak elkülönítését.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×