eur:
393.53
usd:
368.08
bux:
66455.06
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: BKK

Több budapesti járat útvonala megváltozik a hétvégétől

Rövidebb útvonalakra, pótlóbuszokra kell számítani. Vasárnaptól még újabb változások lesznek. Az érintett villamosvonalak: 2-es, 24-es, 50-es, 56-os, 59-es és 61-es.

Szombattól csak a Jászai Mari tér és a Boráros tér között jár a 2-es villamos - közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A rövidebb útvonal oka, hogy felújítják a villamospályát a Dandár utca és a Közvágóhíd között a Soroksári út és a Haller utca csomópontjában létesülő új villamosvágány-kapcsolat építéséhez kapcsolódóan.

A két hétig tartó felújítás alatt a Boráros tér és a Közvágóhíd között a 23-as buszcsalád járataival és az 54-es, 55-ös busszal lehet utazni.

A 24-es villamos ugyanebben az időszakban továbbra is rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar és a Soroksári út/Haller utca megállóhely között közlekedik.

A BKK emlékeztet: a pesti fonódó villamoshálózat kialakításának első fejlesztéseként az új villamosvágánynak köszönhetően közvetlen kötöttpályás kapcsolat jön létre a Haller utca irányából a 2-es villamos belvárosi szakasza felé. A vágánykapcsolat kiépítésére a Fővárosi Önkormányzat 1,8 milliárd forintot biztosít.

A 2-es és a 24-es villamos várhatóan november 7-től jár majd újra a teljes vonalon,

és akkor indul el a Haller utca-Nagyvárad tér térsége és a pesti rakpart belvárosi szakasza közötti közvetlen kapcsolatot biztosító új villamosjárat is.

Pótlóbusz közlekedik az 50-es villamos teljes vonalán október 24. és 31. között, mert négy útátjáróban pályafelújítási munkákat végeznek.

A buszok egy része hétköznapokon csúcsidőszakokban a Határ út és a Szarvas csárda tér között közlekedik. A pótlóbuszokra a Határ úti végállomásnál a Ferde utcában, a 99-es autóbuszok megállóhelyénél lehet felszállni.

A vágányjavítás miatt az Üllői úton lezárják az Áram utcai, a Kossuth téri, a Gulner Gyula utcai és a Gyöngyvirág utcai útátjárót. Az Üllői utat ezekből az utcákból gépjárművel nem lehet megközelíteni, és az Üllői út felől is a szomszédos utcák használata javasolt.

56-os, 59-es és 61-es

Október 25 vasárnaptól 29-éig, csütörtökig villamospálya-felújítás miatt rövidített útvonalon Dél-Buda, illetve Farkasrét felől csak a Széll Kálmán térig jár az 56-os, az 59-es és a 61-es villamos. Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között pótlóbusszal lehet utazni.

Az 56-os villamossal ebben az időszakban a Városház tér és a Széll Kálmán tér, az 56A villamossal a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér, a 61-es villamossal pedig a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között lehet utazni. Az 59-es villamos helyett minden időszakban az 59A villamossal lehet utazni a Márton Áron tér és a Széll Kálmán tér között.

Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között a villamosok helyett 61-es jelzéssel pótlóbusz indul, amelyre Hűvösvölgynél a 956-os éjszakai busz megállója mögött, a Széll Kálmán téren pedig a buszvégállomáson, a Dékán utca felé tartó gyalogátkelő előtt lehet felszállni. A villamospótló busz útvonala és megállóhelyei térképes felületen a BKK FUTÁR-ban követhető nyomon ITT.

Aki vonaljeggyel, gyűjtőjeggyel utazik, annak a villamos és a villamospótló busz közötti átszálláskor nem szükséges új jegyet érvényesíteni.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×