INFORÁDIÓ 
2020. november 28. szombat
Stefánia

bkk

villamos

pótlóbusz

tömegközlekedés

Több budapesti járat útvonala megváltozik a hétvégétől

Több budapesti járat útvonala megváltozik a hétvégétől

Infostart / MTI

Rövidebb útvonalakra, pótlóbuszokra kell számítani. Vasárnaptól még újabb változások lesznek. Az érintett villamosvonalak: 2-es, 24-es, 50-es, 56-os, 59-es és 61-es.

Szombattól csak a Jászai Mari tér és a Boráros tér között jár a 2-es villamos - közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A rövidebb útvonal oka, hogy felújítják a villamospályát a Dandár utca és a Közvágóhíd között a Soroksári út és a Haller utca csomópontjában létesülő új villamosvágány-kapcsolat építéséhez kapcsolódóan.

A két hétig tartó felújítás alatt a Boráros tér és a Közvágóhíd között a 23-as buszcsalád járataival és az 54-es, 55-ös busszal lehet utazni.

A 24-es villamos ugyanebben az időszakban továbbra is rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar és a Soroksári út/Haller utca megállóhely között közlekedik.

A BKK emlékeztet: a pesti fonódó villamoshálózat kialakításának első fejlesztéseként az új villamosvágánynak köszönhetően közvetlen kötöttpályás kapcsolat jön létre a Haller utca irányából a 2-es villamos belvárosi szakasza felé. A vágánykapcsolat kiépítésére a Fővárosi Önkormányzat 1,8 milliárd forintot biztosít.

A 2-es és a 24-es villamos várhatóan november 7-től jár majd újra a teljes vonalon,

és akkor indul el a Haller utca-Nagyvárad tér térsége és a pesti rakpart belvárosi szakasza közötti közvetlen kapcsolatot biztosító új villamosjárat is.

Pótlóbusz közlekedik az 50-es villamos teljes vonalán október 24. és 31. között, mert négy útátjáróban pályafelújítási munkákat végeznek.

A buszok egy része hétköznapokon csúcsidőszakokban a Határ út és a Szarvas csárda tér között közlekedik. A pótlóbuszokra a Határ úti végállomásnál a Ferde utcában, a 99-es autóbuszok megállóhelyénél lehet felszállni.

A vágányjavítás miatt az Üllői úton lezárják az Áram utcai, a Kossuth téri, a Gulner Gyula utcai és a Gyöngyvirág utcai útátjárót. Az Üllői utat ezekből az utcákból gépjárművel nem lehet megközelíteni, és az Üllői út felől is a szomszédos utcák használata javasolt.

56-os, 59-es és 61-es

Október 25 vasárnaptól 29-éig, csütörtökig villamospálya-felújítás miatt rövidített útvonalon Dél-Buda, illetve Farkasrét felől csak a Széll Kálmán térig jár az 56-os, az 59-es és a 61-es villamos. Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között pótlóbusszal lehet utazni.

Az 56-os villamossal ebben az időszakban a Városház tér és a Széll Kálmán tér, az 56A villamossal a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér, a 61-es villamossal pedig a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között lehet utazni. Az 59-es villamos helyett minden időszakban az 59A villamossal lehet utazni a Márton Áron tér és a Széll Kálmán tér között.

Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között a villamosok helyett 61-es jelzéssel pótlóbusz indul, amelyre Hűvösvölgynél a 956-os éjszakai busz megállója mögött, a Széll Kálmán téren pedig a buszvégállomáson, a Dékán utca felé tartó gyalogátkelő előtt lehet felszállni. A villamospótló busz útvonala és megállóhelyei térképes felületen a BKK FUTÁR-ban követhető nyomon ITT.

Aki vonaljeggyel, gyűjtőjeggyel utazik, annak a villamos és a villamospótló busz közötti átszálláskor nem szükséges új jegyet érvényesíteni.

Nyitókép: BKK
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Balázs Fecó

Meghalt Balázs Ferenc. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, a Korál együttes ikonikus alapító-vezetője...
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018