eur:
395.05
usd:
371.11
bux:
65184.06
2024. április 19. péntek Emma
Donald Trump amerikai elnök (j) és Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést folytat a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2019. május 13-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Épp lecsózott Orbán Viktor, amikor Donald Trump telefonon hívta

"Számíthattok rám" - mondta az amerikai elnök vakcinaügyben a magyar miniszterelnöknek.

David Cornstein, az Egyesült Államok Magyarországról nemrégiben távozott nagykövete hosszabb interjút adott a Népszavának, ebben különös történetet mesélt el.

"Néhány hete az Ovális Irodában adtam át a lemondólevelemet az elnöknek, aki beszélgetés közben egyszer csak azt mondta, hívjuk föl Viktort!" - ultat Orbán Viktor kormányfőre, aki mint kiderült, éppen a konyhájában ügyködött estefelé.

A történtek részleteinek nyomába eredt a Blikk. A lap mostani cikkéből kiderült, a történet igaz, Orbán Viktort "régi jó Nokiáján" hívta fel Donald Trump.

A magyar kormányfő épp felesége - saját termesztésű alapanyagokból készült - "Európa-bajnok lecsóját" melegítette a hívás előtti pillanatokban.

"Hogy vagytok ti ott Magyarországon?" - kérdezte a kormányfő elmondása szerint az amerikai elnök, majd aktuális témákról - például a járványügyi védekezésről - beszélgettek, s Trump azt is közölte, hogy nyer a közelgő elnökválasztáson.

Az Egyesült Államokban fejlesztés alatt álló vakcináról is érdeklődött Orbán Viktor, Donald Trump pedig biztosította, "számíthattok rám".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×