eur:
393
usd:
367.37
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Az új szárny járóbeteg része a Fővárosi Önkormányzat Uzsoki utcai Kórházában. A felvétel 2011. február 24-én készült.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Megindult az átvezénylés a fővárosi Covid-centrumokba

Az Emmi közlése szerint azokból a kórházakból csoportosítanak át orvosokat és ápolókat, amelyek jelenleg nem vesznek részt a fertőzés elleni védekezésben.

Országszerte 18 kórházból vezénylik át az orvosokat és a szakápolókat a fővárosi Covid-centrumokba: a Dél-pesti Centrum Kórházba, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe és a Szent János Kórházba – tudta meg az ATV Híradója.

A tárca a csatora híradójának közben cáfolta, hogy az Uzsoki Utcai Kórház, ahonnan 12 főt vezényeltek át, a működőképesség szélére került volna, vagy műtétek maradnának el. „A betegek ellátása minden intézményben, így az Uzsoki Utcai Kórházban is biztosított” – teszik hozzá.

Az Emmi szerint a megfelelő képzettségű egészségügyi személyzet átirányítása rendszerszintű kijelölési rendben zajlik, amelynek az a lényege, hogy ezek a kórházak továbbra is el tudják látni alapfeladataikat. Az átirányítás menete a járvány dinamikájához igazodik. Tehát

azokból a kórházakból csoportosítanak át orvosokat és ápolókat, amelyek jelenleg nem vesznek részt a fertőzés elleni védekezésben

– tudatta a szaktárca.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×