eur:
392.94
usd:
366.85
bux:
66164.92
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Újabb közlekedési változtatások a Király utca környékén - térkép

A belső-erzsébetvárosi terület a főváros vezetésének forgalomcsillapítási mintaprojektjeinek egyike. Hétfőtől újabb változtatásokkal szembesültek az arra járó autósok, a helyiek közül pedig többen a különösen cikornyás "ki- és bejutási" útvonalakra panaszkodnak.

A Fővárosi Önkormányzat Belső-Erzsébetvárosban a Budapesti Közlekedési Központ, valamint a VI. és a VII. kerületi önkormányzat közreműködésével augusztus 10-étől vezetett be új közlekedési rendet forgalomcsillapítási mintaprojektjei részeként. Az egyik cél, hogy azoknak, akik csak át akarnak haladni Belső-Erzsébetvároson, de nem ott van dolguk, jobban megérje a főútvonalakat használni.

Bár a tesztidőszak október 31-ig tart, szeptember 21-től életbe lépett az úgynevezett második szakasz közlekedési rendje, az első körös változtatások tapasztalatai alapján hoztak változtatásokat.

A kerületi honlapon leírtak szerint számos panasz érkezett azért, mert a kisebb utcákban, mint a Kisdiófa utca, Holló utca, Klauzál utca, (illetve a VI. kerületi szakaszon a Káldy Gyula, Székely Mihály utca megnőtt a forgalom és a zajszennyezés.

Emiatt:

  • A Király utca iránya megfordul a Kisdiófa utca és a Nagymező utca között, amivel tehermentesíteni tudjuk a Kisdiófa utcát.
  • A Király utca iránya a Székely Mihály utca és a Holló utca között visszafordul a korábbi, augusztus 10-e előtti irányba. Ezzel a megoldással tehermentesíteni tudjuk a Holló u. forgalmát.
  • A Király utca Kiskörút felőli végébe – a Rumbach Sebestyén utcai mélygarázs lehajtójától – csak engedéllyel lehet behajtani. Az engedély kiadásával kapcsolatban hamarosan bővebben is írunk.
  • A Káldy Gyula utca közlekedési iránya megfordul, egyúttal új hurokútvonal alakul ki a Paulay Ede utca – Székely Mihály utca – Király utca – Káldy Gyula utca útvonalon.
  • A Klauzál tér két oldalán, és a Nyár utca, Klauzál utca egyes szakaszain megfordul a forgalom iránya.

Többen panaszkodtak, hogy sokan száguldanak a Klauzál u. – Dohány u. kereszteződésben, és balesetek is előfordulnak. Ennek megoldására a Klauzál utca Wesselényi utca és Dohány utca közötti szakaszán a parkolósáv az utca középső szakaszán átkerül a másik oldalra. Emiatt a forgalmi sáv kanyargósabb lesz, ami megakadályozza, hogy túl gyorsan menjenek az autósok - írták a kerület oldalán.

Problémának bizonyult, hogy egyes központi helyek nehezen megközelíthetőek. Erre válaszul úgy döntöttek, hogy a Klauzál téri Vásárcsarnok előtti térrész a Dob utca felől továbbra is megközelíthető marad, de a környező utcák irányának megfordítása miatt zsákutca lesz.

További változtatások:

  • A Dohány utcában a troli közlekedéssel szembefordított szakasza a Nyár utca és a Nagy Diófa utca közé kerül.
  • A Dohány utca forgalmi rendjének változása miatt a Nyár utca és a Nagy Diófa utca Dohány utca és Rákóczi út közötti szakaszának egyirányúsága megfordul.

A hétfőn bevezetett újdonságok sok autóst megleptek, reggel ismét torlódások alakultak ki az útvonalat kereső sofőrök miatt - írta az Infostart egyik olvasója. A kerület Facebook-oldalán elhelyezett poszt alatt is számos kritikát fogalmaztak meg a lakók, közlekedők, a városi Facebook-csoportokban pedig több helyi is megjelölte azt a cikornyás útvonalat, ahogy ezentúl eljuthat a főútvonalakra, hangot adva elégedetlenségének.

Facebook/Rózsa Kata
Facebook/Rózsa Kata
Facebook/Vass Lackó
Facebook/Vass Lackó

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?

Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?

Heves tüntetésekhez vezetett Örményországban, hogy az ország vezetése úgy döntött, négy falut visszaad a szomszédos Azerbajdzsánnak, melyeket még a két ország között a Szovjetunió felbomlása idején kitört első hegyi-karabahi háborúban szállt meg. Jereván békeszerződésre törekszik a nála katonailag sokkal erősebb Azerbajdzsánnal, ennek érdekében megkezdték a határok pontos kijelölését. A béketörekvések ellenére a retorika sokszor még mindig háborús, az örmény lakosság pedig egyre jobban tart attól, hogy a szomszédos ország támadást indíthat ellenük. Az orosz békefenntartók eközben kivonultak Hegyi-Karabahból, így most már csak Azerbajdzsánon és Örményországon múlik, mihez kezdenek egymással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×