eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a fogyatékkal élők világnapja ünnepi rendezvényén a budapesti Városházán 2019. december 3-án. Az eseményen aláírták a fogyatékosügy önkormányzati támogatásáról szóló szándéknyilatkozatot, amelyhez tizennégy, az érintetteket képviselő civil szervezet csatlakozott.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Karácsony: a szociáldemokrata politikát csak az MSZP tudja képviselni

A kongresszusukat tartó szocialistáknak üzent a főpolgármester.

Az önkormányzatok a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi válságban jobban szolgálják az embereket, mint a kormány az országos politikában - jelentette ki a főpolgármester szombaton az MSZP online kongresszusához címzett üzenetében.

Karácsony Gergely az MSZP Facebook-oldalán megjelent videóban elmondta, fontos szerepe lehet a koronavírus-járvány okozta válság kezelésében az önkormányzatoknak, ezt látja a kormány is, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azt a munkát, amelyet az önkormányzatok végezhetnének, sokszor éppen a kormány helyett.

Orbán Viktor miniszterelnök tudja, hogy az ellenzéki pártok vezette önkormányzati koalíciók érdemi kihívásai a kormánynak, mert helyben jobban szolgálják az embereket, mint a kormány az országos politikában - mondta.

Szerinte az ellenzéki vezetésű önkormányzatok megmutatják, milyen a szociális kormányzás, és "ez nagy remény Magyarországnak és nagy veszély a kormánynak".

Az elmúlt időszak önkormányzatokat gátló politikája arról szól, hogy megakadályozza annak az alternatívának a kialakulását, amely 2022-ben megváltoztatja az országot - hangoztatta.

Karácsony Gergely szerint "sorsfordító időket élünk", az ország megváltoztatásához az ellenzéknek is meg kell változtatnia a politikáját, az MSZP-nek pedig le kell zárnia belső vitáit.

Az ország arra vár, hogy az ellenzék rendezze a sorait

- fogalmazott.

A főpolgármester az általa 2018-ban és 2019-ben képviselt szociális demokrácia programjának továbbvitelt ígérte.

Hozzátette: "mi olyan demokráciát akarunk, ahol nem a szabadságból van kevesebb, hanem az egyenlőségből van több".

A Párbeszéd társelnöke elmondta, van egy dolog, amit csak az MSZP tud képviselni az ellenzéki összefogásban: a szociáldemokrata politika.

Szociáldemokrata párt nélkül nem lesz ellenzéki győzelem - közölte.

Az MSZP szombaton online tartja tisztújító kongresszusát, a két társelnöki posztra egy-egy jelölt van, Tóth Bertalan pártelnök és Kunhalmi Ágnes választmányi elnök.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×