INFORÁDIÓ
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla

m3-as autópálya

zajvédő fal

karácsony gergely

A 2024-es magyar olimpiai és paralimpiai pályázatot népszerűsítő nagyméretű molinó az M3-as autópálya bevezető szakasza melletti toronyház oldalán 2017. január 18-án. A hirdetményen Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke látható.

Nagy fejlesztés az M3-ason

Infostart / MTI

Elkészült az M3-as autópálya fővárosi kivezetőjénél a zajvédő fal eddig hiányzó, több mint egy kilométeres, a XV. kerületi Wesselényi utca és a Szentmihályi út közötti szakasza.

Karácsony Gergely főpolgármester a zajvédő fal átadásán arról beszélt, hogy a XV. kerület az előző időszak vesztese volt. Ez a veszteség itt van, az eddig hiányzó zajvédő falban, a fel nem újított XV. kerületi utakban, a megtervezett, majd a beruházás előtt a projektlistáról lehúzott újpaloltai villamosban és a "borzasztó" állapotban lévő Csömöri úti felüljáróban - mondta.

A főpolgármester kijelentette: az első projekttel készen vannak, és lesz még néhány közös ügyük a kerülettel. Azt az adósságot, amellyel a főváros vezetése tartozik a kerületieknek, azt "szépen lassan vissza tudjuk törleszteni" - fogalmazott.

Karácsony Gergely kiemelte:

a zöld várospolitika egy legfontosabb eleme a zajvédelem.

A főpolgármester azt mondta, a kormánnyal közös fejlesztésekkel meg kellene állítani azt a folyamatot, hogy Budapest kiürüljön és az agglomerációban keressenek jobb életkörülményeiket a fővárosaik. Csökkenteni kell azt a forgalmat, amelyeket a peremkerületben élőknek el kell szenvedniük- hangsúlyozta a főpolgármester hozzátéve, hogy a most átadott zajvédő fal ennek a politikának egy fontos, apró lépése.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes elmondta, már múlt novemberben elkezdődött a munka annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban elkészüljön a zajvédő fal. Ez is jelzi, hogy múlt október óta egy zöld szemléletű városvezetésre van Budapesten. Ez arról szól, hogy hogyan védjük az embereket például az olyan terhelésektől, amit egy autópálya jelent a környékén lakóknak - tette hozzá.

Hajdu László (DK), a körzet egyéni országgyűlési képviselője, a kerület volt polgármestere arról beszélt, hogy majdnem negyven éve adták át az M3-as autópályát, és ezt követően harminc évet kellett várni, hogy megépüljön a zajvédő fal egyik része. A most elkészült egy kilométeres szakaszra tíz évet kellett várni - mondta.

Közölte, a zajvédő fal megépítése mellett a környező ingatlanokban nyílászárók cseréjét is elvégzik.

Németh Angéla (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) XV. kerületi polgármester arról beszélt, hogy a sok kerületi család által évek óta várt zajvédő fal megépítése nagyrészt politikai okokból húzódott el, és a tétlenségnek a tavaly ősszel megválasztott új fővárosi vezetésével együtt sikerült véget vetni.

Majd négy éven át húzódott a Wesselényi utca és a Szentmihályi út közötti szakaszán a zajvédő fal építése a főváros korábbi vezetésének hozzáállása miatt - tette hozzá.

Németh Angéla kijelentette: az 1160 méter hosszú zajvédő fal megépítésével egy újabb választási ígéretet teljesítettek.

A beruházás 360 millió forintba került, a forrást a főváros biztosította.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018