INFORÁDIÓ
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz

mszp

mesterházy attila

tóth bertalan

tisztújítás

per

Mesterházy Attila MSZP-s országgyűlési képviselő (b) és Tóth Bertalan, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti listavezetője, az MSZP elnöke (b2) sajtótájékoztatójuk előtt Veszprémben, a Kossuth utcában 2019. május 22-én.

Perre megy az MSZP felfüggesztett Pest megyei vezetője

Infostart

Leszámolásnak tartja Fekete Zoltán, hogy nem sokkal a tisztújítás előtt döntött úgy a párt etikai bizottsága, hogy feloszlatja a Pest megyei szervezetet.

Szeptember 19-én tisztújítást tart a szocialista párt. A női társelnökjelölt Kunhalmi Ágnes, a férfi társelnöki posztért Őri László mellett Tóth Bertalan és Mesterházy Attila is ringbe száll. Fekete Zoltán, az MSZP Pest megyei szervezetének felfüggesztett elnöke szerint leszámolás történt azzal, hogy a szocialista párt nem sokkal a tisztújítás előtt feloszlatta a Pest megyei szervezetét. Fekete az ATV Híradónak azt mondta, bírósághoz fordulnak az ügyben.

Szerinte a legnagyobb probléma, hogy egy magát demokratikusnak mondó pártban semmilyen megszólalási lehetőségük nincs. Sorsukról szombat éjjel, elektronikus szavazás keretében döntenek, a Pest megyei küldöttek így biztosan nem szavazhatnak a tisztújító kongresszuson.

Molnár Zsolt azt mondta, nem volt más lehetősége a párt etikai bizottságának, ugyanis elmondása szerint olyan fokú szabálytalanságok mellett működött a Pest megyei szervezet, ami az egész közösséget veszélybe sodorhatta volna. Ezért fogják most újjá szervezni.

Mesterházy Attila szerint olyan értelemben személyes ügyről lehet szó, hogy nagyrészt az ő támogatóit, barátait és szövetségeseit távolították el, ezért úgy gondolja, számára biztosan hátrányt fog jelenti a kongresszuson.

Tóth Bertalan MSZP-elnök szerint a Pest megyei helyi MSZP-szervezetek 80 százaléka szabálytalanul tartott tisztújítást. 18 megyében és a fővárosban rendben zajlottak le a tisztújítások, egyedül Pest megyében volt probléma. Az elnök úgy látja: nem lehetett szőnyeg alá söpörni a problémákat, az MSZP etikai bizottsága és vezetése nagyon nehéz döntést hozott.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018