eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Mesterházy Attila MSZP-s országgyűlési képviselő (b) és Tóth Bertalan, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti listavezetője, az MSZP elnöke (b2) sajtótájékoztatójuk előtt Veszprémben, a Kossuth utcában 2019. május 22-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Perre megy az MSZP felfüggesztett Pest megyei vezetője

Leszámolásnak tartja Fekete Zoltán, hogy nem sokkal a tisztújítás előtt döntött úgy a párt etikai bizottsága, hogy feloszlatja a Pest megyei szervezetet.

Szeptember 19-én tisztújítást tart a szocialista párt. A női társelnökjelölt Kunhalmi Ágnes, a férfi társelnöki posztért Őri László mellett Tóth Bertalan és Mesterházy Attila is ringbe száll. Fekete Zoltán, az MSZP Pest megyei szervezetének felfüggesztett elnöke szerint leszámolás történt azzal, hogy a szocialista párt nem sokkal a tisztújítás előtt feloszlatta a Pest megyei szervezetét. Fekete az ATV Híradónak azt mondta, bírósághoz fordulnak az ügyben.

Szerinte a legnagyobb probléma, hogy egy magát demokratikusnak mondó pártban semmilyen megszólalási lehetőségük nincs. Sorsukról szombat éjjel, elektronikus szavazás keretében döntenek, a Pest megyei küldöttek így biztosan nem szavazhatnak a tisztújító kongresszuson.

Molnár Zsolt azt mondta, nem volt más lehetősége a párt etikai bizottságának, ugyanis elmondása szerint olyan fokú szabálytalanságok mellett működött a Pest megyei szervezet, ami az egész közösséget veszélybe sodorhatta volna. Ezért fogják most újjá szervezni.

Mesterházy Attila szerint olyan értelemben személyes ügyről lehet szó, hogy nagyrészt az ő támogatóit, barátait és szövetségeseit távolították el, ezért úgy gondolja, számára biztosan hátrányt fog jelenti a kongresszuson.

Tóth Bertalan MSZP-elnök szerint a Pest megyei helyi MSZP-szervezetek 80 százaléka szabálytalanul tartott tisztújítást. 18 megyében és a fővárosban rendben zajlottak le a tisztújítások, egyedül Pest megyében volt probléma. Az elnök úgy látja: nem lehetett szőnyeg alá söpörni a problémákat, az MSZP etikai bizottsága és vezetése nagyon nehéz döntést hozott.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×