eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
Újonnan felszerelt kézfertőtlenítő a Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskolában 2020. szeptember 2-án. A győri Innovatív Speciál Transport Kft. 37 helyi köznevelési intézménynek juttatott el kézfertőtlenítő szerekből és kézfertőtlenítő eszközökből álló adományt 3 millió forint értékben.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Bővült a lista, ezeket a szabályokat kell betartani az iskolákban

Kiegészítette az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt az augusztus közepén készített intézkedési tervet, amelyet a koronavírus-járvány miatt vezetett be a tanévkezdésre.

A bővített változat szerint a jövőben a szülők már nem léphetnek be az iskolába, csakis az intézményvezető előzetes engedélyével, illetve kifejezetten a szülőknek szervezett programok – például szülői értekezlet – esetén.

Az őszi úszásoktatásokat a köznevelési intézményekben fel kell függeszteni, és tavaszra vagy későbbi évfolyamokra kell átütemezni.

Az általános és középiskolákban javasolják a tanórán kívüli iskolai sportfoglalkozások, valamint az iskolai kórusok és énekkarok próbáinak átmeneti felfüggesztését.

Az Emmi intézkedési terve javaslatot tesz továbbá az első félévben esedékes nagy létszámú események (például szalagavatók, bálok, kulturális programok) elhalasztására, de legalábbis arra, hogy ezek megszervezésekor az iskolák legyenek tekintettel a létszámkorlát és az egészségvédelmi intézkedések betartására.

Az iskolai étkezésre vonatkozó szabályokat is bővítették.

A minisztérium azt kéri, hogy az iskolák igyekezzenek megszervezni a szakaszos, időben elkülönített osztályonkénti ebédeltetést, vagy lehetőség szerint a térbeni elkülönítést. Ha erre nincsen lehetőség, akkor az étkezés az osztályteremben is engedélyezhető.

Az Emmi mindezeken felül azt is előírta, hogy bármilyen betegség után csak a háziorvos vagy a kezelőorvos igazolásával, esetleg kórházi zárójelentéssel lehet újra visszatérni az intézménybe. Ez a szabály a tanulókra és a tanárokra is vonatkozik.

Hatósági házi karantén esetén pedig a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.

A hagyományos tanévkezdésről, a folyamatos készenlétről és az oktatási intézményekben a koronavírus-fertőzés felbukkanása esetén alkalmazott lépésekről részletesen beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, az Emmi köznevelésért felelős államtitkára. Az interjút elolvashatja itt, vagy akár alább meg is hallgathatja teljes egészében.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×