eur:
394.04
usd:
369.56
bux:
65660.95
2024. április 23. kedd Béla
Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országgyűlési képviselője, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke sajtótájékoztatót tart Nemzetpolitika baloldalról címmel az Országgyűlés Irodaházában 2018. október 10-én.
Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

Lépett az MSZP a népszavazási kérdések elutasítása miatt

Az MSZP Kúriához fordult jogorvoslatért, miután a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) nem hitelesítette a természetes tavakkal kapcsolatos népszavazási kérdéseit - közölte a szocialisták pártigazgatója Budapesten.

Molnár Zsolt a Kúria székhelye előtt tartott sajtótájékoztatón gyalázatosnak nevezte az NVB döntését, amelyben elutasította a párt három népszavazási kérdésének hitelesítését.

Mi hiszünk az igazunkban és bízunk benne, hogy pozitív döntés születik - fogalmazott az ellenzéki politikus, aki reményét fejezte ki amiatt is, hogy a népszavazást követően valóban mindenki számára ingyenessé válnak a szabad vizek, nem lehet túlépíteni a strandokat, kempingeket, nem lehet lecsapolni a nádasokat és nem lehet majd kisajátítani a Balatont és más természetes vizeket.

Molnár Zsolt kitért arra is, hogy

az őszi parlamenti szezonban az MSZP beterjeszti a Balaton-törvény átfogó módosítását.

Azt is kezdeményezik, hogy az állami költségvetésből kártalanítsák az önkormányzatokat azon döntések után, amelyek tőlük forrást vonnak el.

Az országgyűlési képviselő sürgette azon javaslatuk elfogadását is, miszerint a szálláshelyek a kormánytól kapott vissza nem térítendő támogatás 50 százalékáig ajánljanak fel vendégéjszakákat a családoknak.

Felszólította a kormányt, hogy a Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) távozó elnökének utódjáról zajló egyeztetések ne csak formálisak, hanem valósak legyenek. Az NVI-nek olyan vezetője legyen, aki nem pártérdeket képvisel - hangoztatta.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×