eur:
392.78
usd:
366.33
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Egy belépő gépjármű utasait ellenőrzik a rendőrök a hegyeshalmi határátkelőnél 2020. szeptember 5-én. A kormány a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként szeptember 4-én új szabályokat vezetett be a határátlépésnél.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Megjöttek a friss magyar adatok: 495 újabb beazonosított fertőzött

Az elmúlt 24 órában nem emelkedett a járvány következtében elhunytak száma.

A járvány miatt létrehozott kormányzati portál adatai szerint 495 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 8387 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Az elhunytak száma változatlanul 624 fő, 3958-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 3805 fő. Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 151 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (3669) és Pest megyében (1202) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (534), Komárom-Esztergom (372), Zala (322), Hajdú-Bihar (287). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Békés (36).

Mivel az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása - olvasható a kormányzati portálon.

A vírus behurcolása jelenti a legnagyobb veszély a magyar emberek egészségére és munkájára, ezért ismét szigorodtak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×