eur:
393.87
usd:
369.39
bux:
65553.18
2024. április 23. kedd Béla
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Semmelweis-napi ünnepségén a Szent László Kórház udvarán 2020. június 30-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Videóüzenetben kívánt sok sikert a mentősöknek Kásler Miklós

Miután köszöntötte a 133 éves mentőszolgálat dolgozóit Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A magyar életszemlélet ősidőkbe visszanyúló központi kérdése az életek mentése, aminek szervezett formája 133 évvel ezelőtt alakult ki Magyarországon, a világon a legelsők között - emlékezett meg a Facebookra feltöltött videoüzenetében Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter az Országos Mentőszolgálat létrehozásáról. Úgy fogalmazott, hogy az OMSZ a biztonság letéteményese.

"Ehhez hasonló, országos, egységes, szabványos protokollok szerint működő mentőszolgálatot világszerte nem találunk" - hangsúlyozta a miniszter.

A miniszter szerint számos alaptalan támadás érte a magyar egészségügyet, és benne a mentősöket is.

"A vádakat azonban tökéletesen megcáfolta az a hősies, emberfeletti munka, amelyet Önök hónapokon keresztül végeztek, és amelynek köszönhetően az idei év első felében közös erővel sikerült megfékezni a járvány első periódusát"

- közölte Kásler Miklós. Majd megköszönte a mentősök munkáját, a további életeket mentő munkájukhoz pedig jó erőt, egészséget, és sok sikert kívánt.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Érdekes kutatás jelent meg a magyar fiatalokról: rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek

Érdekes kutatás jelent meg a magyar fiatalokról: rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek

A legtöbb korosztályban tízből négyen értettek egyet azzal, hogy a fiatalok túl sokat költenek szórakozásra, divatra, valamint tízből hárman gondolták úgy, hogy a harminc alattiak csak a mának élnek - derül ki abból a friss országos kutatásból, amelynek eredményeit az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége hozta nyilvánosságra. A kutatás egyik érdekes tanulsága, hogy a fiatalok több esetben is rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×