eur:
394.37
usd:
365.29
bux:
65565.66
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Szélhámos betegszállítókra figyelmeztet a mentőszolgálat

Mindenféle engedély nélkül és lejárt forgalmival fizetős betegszállítást végző, a cégjegyzékben sem szereplő vállalkozás tevékenysége elleni fellépést sürget közösségi média posztjában az Országos Mentőszolgálat.

Szélhámosok adják ki magukat betegszállítóknak Budapesten - hívta fel a figyelmet az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook oldala. A posztban a Ripost cikkére hivatkozva arra figyelmeztetik követőiket, hogy a magát Szent Bo rbála Sürgősségi szolgáltatónak nevező vállalkozás mindenféle engedély, cégbejegyzés vagy éppen a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel kötött megállapodás nélkül végez fizető betegszállítást a kórházakból.

Az OMSZ posztja szerint az álmentősöknek nincs engedélyük megkülönböztető jelzés használatára, ráadásul lejárt forgalmival végzik a betegszállítást. Sérelmezik, és veszélyesnek tartják, hogy szakszerű személyzet hiányában beteget szállítanak, azt pedig különösen, hogy ha egy rendezvény biztosítását vállalják vagy egy balesetbe futnak bele a felszerelés és szaktudást nélkülöző, mentőnek látszó autóval. Mint írják, az engedély nélkül tevékenykedő vállalat autójának tetejéről levált a matrica, az oldalán különböző színű betűkből és számból van felragasztva a nem létező cég neve, belülről pedig elhasználtnak látszik az autó.

A mentődolgozók mélyen felháborodtak és lépéseket sürgetnek az álmentősökkel szemben - írta az OMSZ.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Óriási az érdeklődés a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment 2024 című konferenciája iránt, amelyen várhatóan Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára is részt vesz. Az egésznapos szakmai rendezvény teltház közelében jár, már csak néhány szabad hely van, így érdemes sietni a regisztrációval, amelyet itt tud megtenni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×