INFORÁDIÓ
2021. augusztus 1. vasárnap
Boglárka

csóti csaba

szakszervezetek együttműködési fóruma

koronavírus

Járványhatás: összeállnak a szakszervezetek, hátha így jobban hallják őket

Járványhatás: összeállnak a szakszervezetek, hátha így jobban hallják őket

InfoRádió

Öt szakszervezeti konföderáció közös nyilatkozatban kéri a kormányt arra, hogy folytasson szakértői szintű egyeztetéseket az iskolakezdéssel kapcsolatos problémákról, majd a középtávú gazdaságvédelmi és gazdaságélénkítési kérdésekről.

Csóti Csaba, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke az InfoRádiónak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy

nem konzultációt, hanem valódi érdekegyeztetést

kezdeményeznek. Mint mondta, ennek megvan az a két országos szintű szervezeti kerete, melyek meghatározzák, hogy a munkaadók, a munkavállalók és a kormány milyen metodika szerint kell, hogy egyeztessen bizonyos kérdésekben.

Csóti Csaba azt mondta, ezek között az intézményes keretek között a kormány nem kezdeményezett egyeztetést a munkavállalókkal, ezeken a kereteken kívül a munkáltatókkal folytat egyeztetést arról, hogy a koronavírus második hullámában a járványveszélyből következő gazdasági károkat, visszaeséseket hogyan lehet mérsékelni.

Az öt szakszervezeti konföderáció úgy látja, hogy jelen pillanatban a kormányzat nem tárgyal a munkavállalók képviselőivel, holott látszik a járvány első hulláma idején az állásukat vesztettek, a bértámogatás, illetve egy sor társadalombiztosítási és egészségbiztosítási kérdés kapcsán, hogy ezekről egyeztetni kell ahhoz, hogy

ne a munkavállalók terhére kezeljék ezeket a gazdasági problémákat.

Mint példaként mondta, tárgyalni kell az intézményesített kereteken belül arról, hogy az esetleges újrainduló járvány idején a gyermekükkel otthonmaradók számára milyen ellátást biztosítanak és hogyan tudják ezt megoldani a magánszférában egy esetleges bértámogatáson keresztül.

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke átfogó stratégiát sürgetett, mert véleményük szerint a járvány első hulláma idején alkalmazott megoldás csak részben volt megfelelő.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Egyeztetést sürgetnek a szakszervezetek - Csóti
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018