eur:
394.63
usd:
370.25
bux:
65312.75
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels

Parkolás - Cáfol a Budavári Önkormányzat

Az I. kerületben nincs napirenden parkolási rendelettervezet; a budavári önkormányzat nem tervezi a kiadott lakossági kedvezmények elvételét a kerületi lakóktól - közölte az önkormányzat vezetése.

A közlemény a Magyar Nemzet szombati számában megjelentetett cikkre reagált, amelyben a lap azt írta, hogy megszüntetné a budavári lakosok ingyenes parkolását V. Naszályi Márta baloldali polgármester az I. kerületben.

Az önkormányzat álláspontja szerint a cikk "számos valótlanságot és félinformációt tartalmaz". Úgy vélték, hogy annak célja a zavarkeltés, valamint az, hogy megpróbálnak éket verni a kerületet vezető a koalíciós partnerek közé.

A kommünikében a kerület vezetése úgy fogalmaz: "a valós tény a megjelentekkel szemben az, hogy nincs napirenden parkolási rendelettervezet".

"Nem is lehet, mert először a fővárosi rendeletről kell döntést hozni, és a kerület ahhoz kapcsolódva alkotja meg a sajátját"

- tették hozzá. Jelenleg - folytatták - "előzetes szakmai háttérbeszélgetések folynak", amelyeken a polgármester a kerületet kormányzó koalíció egyeztetett álláspontját képviseli.

Mint hangsúlyozták, a budavári önkormányzat nem tervezi a kiadott lakossági kedvezmények elvételét a kerületi lakóktól, ezzel együtt - mint fogalmaztak - elkötelezettek amellett, hogy "a parkolási és behajtási rendszer a többi fővárosi kerülettel együttműködésben hosszú távon úgy változzon meg, ahogy az itt élők számára a legjobb". A közleményben a kerület vezetése kitért arra is, hogy a pártok közötti "együttműködés és kapcsolat töretlen".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×