eur:
393.76
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kémcsövek a svájci Lausanne-i Egyetemi Kórház (CHUV) mikrobiológiai laboratóriumában 2020. március 23-án. Svájcban eddig 8547 koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak és 118-an vesztették életüket.
Nyitókép: MTI/AP/Keystone/Denis Balibouse

Újabb fertőzöttek a debreceni önkormányzati idősotthonban

Újabb négy koronavírus-fertőzöttet azonosítottak a debreceni Pallagi úti idősotthonban, ezzel ötre emelkedett a fertőzöttek száma.

Papp László (Fidesz-KDNP), a város polgármestere elmondta, hogy augusztus 14-én megelőző intézkedésként intézményelhagyási és látogatási tilalmat vezettek be. Öt nappal később egy hasi fájdalomra panaszkodó lakót vittek a mentők kivizsgálásra, akinek pozitív lett a PCR-tesztje.

Ezután a járványügyi intézkedések keretében teljes körű koronavírus-szűrést rendeltek el az önkormányzati fenntartású intézményben, és a 405 tesztből négy lett pozitív. Egy dolgozónál és három lakónál mutatták ki a vírus jelenlétét - ismertette a polgármester.

A polgármester hozzátette: az idősotthon dolgozója házi karanténban van,

a négy gondozottat a Kenézy Gyula egyetemi kórház infektológiai részlegében kezelik, valamennyien jól vannak.

Az idősotthont fertőtlenítették, azokat, akik közvetlenül érintkeztek a fertőzöttekkel az otthon izolációs részlegében helyezték el megfigyelésre.

Az önkormányzat mint az idősotthon fenntartója kezdeményezte a járványügyi hatóságoknál, hogy a teljeskörű tesztelést két héten belül ismételjék meg - jelezte Papp László.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×