INFORÁDIÓ
2021. július 25. vasárnap
Jakab, Kristóf

koronavírus

tanévkezdés

emmi

kásler miklós

Diákok a matematika írásbeli érettségi vizsgán az egri Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézetben 2020. május 5-én. Matematikából középszinten 65 630-an, emelt szinten 4892-en érettségiznek. A koronavírus-járvány miatt a tantermekben legalább másfél méteres távolság betartásával legfeljebb tíz vizsgázó tartózkodhat, valamennyi vizsgázónak maszkot, a tanároknak kesztyűt is biztosítanak.

Újabb információk a tanévkezdésről Kásler Miklóstól

Infostart

A miniszter szerint az idei tanévkezdés minden tekintetben rendhagyó lesz tanárok, diákok és szülők számára egyaránt.

A koronavírus-járvány olyan kihívás elé állítja az országot, amelyen csak együtt, közösen tud felülkerekedni. Az első hullám tapasztalataival azonban minden ok megvan a bizakodásra - áll az emberi erőforrások miiszterének üzeneében, amelyet Kásler Miklós a Facebookon tett közzé.

A tanárok és a családok a magunk mögött hagyott tanévben már bizonyították, hogy a legnehezebb viszonyok között is helytállnak. Most a cél az, hogy elkerüljük a járványhelyzet kedvezőtlen alakulását a normális életvitel lehető legteljesebb megőrzése mellett - fogalmaz a miniszter.

Mint írja, a kormány és az Operatív Törzs a járványügyi védekezéshez szükséges valamennyi nélkülözhetetlen eszközt az érintett intézmények rendelkezésére bocsát. A tanévkezdésre kidolgozott részletes eljárásrend a megelőzés minden lehetőségét tartalmazza, messzemenően alkalmas arra, hogy azt minden iskola saját viszonyaira adaptálja. Az egyes intézményekre kidolgozott eljárásrendek véleményezésében az Oktatási Hivatal és a járványügyi szakemberek nyújtanak segítséget.

Kásler Miklós arra kérte a diákokat, a pedagógusokat és a szülőket, hogy maradjanak az iskolakezdés után is fegyelmezettek és tartsák be az ajánlásokat.

"Mindannyian bízunk benne, hogy elkerülhetjük a jelenleginél lényegesen szigorúbb korlátozásokat, fontos azonban nyomatékosan tudatosítani, hogy a kedvező járványhelyzet fenntartásáért az előttünk álló időkben is mi magunk tehetünk a legtöbbet" - áll az üzenetben.

Nyitókép: MTI/Komka Péter
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018