eur:
392.72
usd:
366.5
bux:
66400.33
2024. április 25. csütörtök Márk
Védőfelszerelést viselő nővér a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem nőtt tovább az aktív fertőzöttek száma Magyarországon

Nem jelentettek koronavírus miatti halálesetet az elmúlt 24 órából. Az új fertőzöttek száma viszont nem kevés, és Budapesten megugrott az adat.

A központi tájékoztató oldal adatai szerint 32 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel egy újabb szintet lépett és

5002 főre nőtt

a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Az elhunytak száma változatlanul 609 fő.

Eddig 3665-en gyógyultak ki a vírusból. Egy nap alatt 34 embert nyilvánítottak gyógyulttá, így összességében

az aktív fertőzöttek száma 728, vagyis kettővel kevesebb az előző napinál.

Budapesti az aktív fertőzöttek 34%-a (246 fő, 13-mal több az előző napinál), és szintén a fővároba való az elhunytak 60%-a (366 fő), a gyógyultak 43%-a (1566 fő).

Az egynapi növekmény

  • Budapesten +15 fő
  • Pest megyében +3
  • Fejér megyében +5
  • Győr-Moson-Sopron megyében +2
  • Veszprém megyében +1
  • Vas megyében +1
  • Zala megyében +2
  • Baranya megyében +1
  • Heves megyében +1
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében +1.

Vagyis már számos régióból jelentenek újabb megbetegedéseket (vasárnap óta 9 megye és Budapest), ami miatt öles léptekkel a tömeges terjedés felé halad az ország - korábban már kiderült, hogy a második hullám küszöbére érhettünk.

Az összes eddig regisztrált koronavírus-megbetegedés száma megyei bontásban (Forrás: koronavirus.gov.hu)
Az eddig regisztrált koronavírus-megbetegedések száma megyei bontásban (Forrás: koronavirus.gov.hu)

A fővárosi esetszámok növekedése szembetűnő, kedden 9 újabb beteget találtak Budapesten (és 8-at Pest megyében), hétfőn 12 új fertőzött volt a fővárosban (Pest megyében 2), a vasárnapi adat szerint 10 új budapesti és 4 Pest megyei Covid-19 beteget találtak. Szombaton 7 és 8 fő volt a budapesti/Pest megyei növekmény.

Forrás: worldometers.info
A napi esetszám és a hétnapos mozgóátlag változása Magyarországon (Forrás: worldometers.info)

Az országban a keddinél hárommal kevesebb, 57 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, de közülük eggyel többen, 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Továbbra is érvényben van a járványügyi készültség és a beutazási korlátozások rendszere - emlékeztetnek a központi oldalon. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie.

Továbbra is hangsúlyozzák, hogy az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek: a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy

akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe.

Az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és ennek ellenére elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A gyengülés után visszaerősödött a forint

A gyengülés után visszaerősödött a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×