eur:
393.53
usd:
367.85
bux:
65875.03
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Wolfgang Illner vezérkari alezredes (balra), Johannes Haindl nagykövet, Uwe Zvonar vezérkari alezredes (jobbra). (fotó: Magyar Honvédség)

Új német védelmi attasé Budapesten

Uwe Zvonar vezérkari alezredes 2020. augusztus 1-je óta védelmi attasé a budapesti Német Nagykövetségen.

Munkáját segíti egy védelemtechnikai attasé, egy asszisztens és egy irodavezető.

Az eddigi védelmi attasé, Wolfgang Illner vezérkari alezredes 2020. augusztus 1-je óta a Magyar Honvédség vezérkari főnökének irodáján cseretörzstiszti feladatokat lát el. Németország ezzel teljesítette a Magyar Honvédség vezérkari főnökének kérését - közölte a Németországi Szövetségi Köztársaság Nagykövetsége.

Kiemelték: a biztonság- és védelempolitika területén Németország és Magyarország szorosan együttműködik. Ez megmutatkozik többek között a számos EU-szintű közös projektben, mint például az EU-védelmi kezdeményezés keretében az Állandó Strukturált Együttműködésben (PESCO), vagy a NATO keretében a Keretnemzeti Koncepcióban (NATO FNC). A két ország hadseregei között számos kétoldalú megállapodás létezik, és kimondottan sikeres és szoros az együttműködés – értékeltek a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×