eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából felállított, magyar készítésű, ötven méter magas, 180 fő befogadására alkalmas Siófok Óriáskerék 2018. június 29-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Van egy titka Siófoknak, ami súlyos tízezrekbe kerülhet az autósoknak

Már mintegy 260 biztonsági kamera pásztázza Siófok utcáit, tereit, és még nincs vége a kapitányság és a város közös projektjének.

Lengyel Róbert polgármester a siofoki-hirek.hu portálnak elmondta, hogy szerinte a közbiztonság megteremtése nem kizárólag rendőrségi feladat. A város sok tízmillió forintot költött a közbiztonság növelésére (közterületi kamerák, a sétány őrzése, túlórapénz a rendőröknek, stb.) az elmúlt években. Mint mondta, ő maga – úgy is, mint egykori rendőrkapitány – úgy vélekedik, hogy ahol tud, az önkormányzat is segítsen ezen a területen.

Minden kamera szünet nélkül, a nap 24 órájában rögzít, a felvételek a város és a rendőrség közös projektjeként elkészült, a kapitányság épületében kialakított operátorszobában jelennek meg. A technika már 21. századi, a kiváló minőségben rögzített képeket a rendőrség azonnal visszanézheti, kimentheti, de bármikor élőképeken is tájékozódhatnak a közterületek történéseiről.

Nyári hétvégeken mostantól városőreink és rendőrök közösen kísérik figyelemmel a monitorokat és mozdítanak kint lévő erőket oda, ahova épp szükségeltetik - mondta a polgármester, aki arra is felhívta a figyelmet:

a rendőrség alkalmanként kifejezetten a jármű-közlekedést figyeli és szűri ki a szabálysértőket.

„Ezt jó, ha mindenki tudja és számol egy később megérkező kövér csekkel, amikor például a piroson áthajt, mert a kamerák rögzítik ezt. A kamerarendszer továbbfejleszthető, tehát további kamerák telepítésére is van lehetőség. A következő lépés a város három délkeleti utcájának (Irinyi, Alsó, Rét) bekamerázása - mondta a portálnak Siófok első embere.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×