INFORÁDIÓ
2021. szeptember 18. szombat
Diána

siófok

kamera

balaton

közlekedés

biztonság

A Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából felállított, magyar készítésű, ötven méter magas, 180 fő befogadására alkalmas Siófok Óriáskerék 2018. június 29-én.

Van egy titka Siófoknak, ami súlyos tízezrekbe kerülhet az autósoknak

Infostart

Már mintegy 260 biztonsági kamera pásztázza Siófok utcáit, tereit, és még nincs vége a kapitányság és a város közös projektjének.

Lengyel Róbert polgármester a siofoki-hirek.hu portálnak elmondta, hogy szerinte a közbiztonság megteremtése nem kizárólag rendőrségi feladat. A város sok tízmillió forintot költött a közbiztonság növelésére (közterületi kamerák, a sétány őrzése, túlórapénz a rendőröknek, stb.) az elmúlt években. Mint mondta, ő maga – úgy is, mint egykori rendőrkapitány – úgy vélekedik, hogy ahol tud, az önkormányzat is segítsen ezen a területen.

Minden kamera szünet nélkül, a nap 24 órájában rögzít, a felvételek a város és a rendőrség közös projektjeként elkészült, a kapitányság épületében kialakított operátorszobában jelennek meg. A technika már 21. századi, a kiváló minőségben rögzített képeket a rendőrség azonnal visszanézheti, kimentheti, de bármikor élőképeken is tájékozódhatnak a közterületek történéseiről.

Nyári hétvégeken mostantól városőreink és rendőrök közösen kísérik figyelemmel a monitorokat és mozdítanak kint lévő erőket oda, ahova épp szükségeltetik - mondta a polgármester, aki arra is felhívta a figyelmet:

a rendőrség alkalmanként kifejezetten a jármű-közlekedést figyeli és szűri ki a szabálysértőket.

„Ezt jó, ha mindenki tudja és számol egy később megérkező kövér csekkel, amikor például a piroson áthajt, mert a kamerák rögzítik ezt. A kamerarendszer továbbfejleszthető, tehát további kamerák telepítésére is van lehetőség. A következő lépés a város három délkeleti utcájának (Irinyi, Alsó, Rét) bekamerázása - mondta a portálnak Siófok első embere.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018