eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Technikus a Csula Oltóanyagkutató Központ bangkoki laboratóriumában, ahol a Csulalongkorn Egyetem kutatócsoportja Kiat Ruxrungtam professzor vezetésével koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésén dolgozik 2020. május 25-én. Az egereken elvégzett sikeres tesztek után majmokon folytatják a tesztelést, majd ha azok is eredményesek lesznek 10 ezer oltóanyagot ötezer önkéntesen próbálnak majd ki. A vakcina hatékonyságát igazoló eredmények szeptemberre várhatók.
Nyitókép: MTI/EPA/Diego Azubel

Sokaknak van rá pénzük, hogy kiszabaduljanak a kéthetes karanténból

Augusztus elején ugrásszerűen megnőtt azok száma, akik piros vagy sárga országból érkezve inkább fizetnek. Egy részüknek van kiskapu - de nem Ferihegyen.

Nem vezetik be a nyár végéig a reptéri PCR-tesztelés lehetőségét Budapesten, így a kötelező, 14 napos hatósági házi karantén sorsára jutók egyéb lehetőségek között választhatnak: drága vizsgálatok, kiskapuk - írja a Népszava.

Ami a vizsgálatokat illeti, van olyan szolgáltató, amelynél augusztus elején harmadával nőtt az önfinanszírozott tesztek száma. Egy másiknál (Mikromikomed Kft.) a hét első két napján már annyian teszteltettek, mint egy héttel korábban hét nap alatt. A nagyobb szolgáltatók úgy látják ugyanakkor, hogy néhány százan lehetnek csak, akik 60-70 ezer forintot is kifizetnek azért, hogy szabaduljanak a karanténból, sárga vagy piros besorolású országból érkezve.

Ismert a szabály: a piros országokból hazatérőknek két negatív teszteredmény kell, a "sárgásoknak" egy a mentesüléshez, de a második tesztet a sárgásoknak is el kell végeztetni. Fontos részlet viszont, hogy a karantént vizsgálat céljából elhagyni csak egy 3 ezer forintos hatósági engedély birtokában lehet.

A Forbes magazin a minap viszont összegyűjtött néhány kiskaput, amelyek közül az egyik talán fontos:

  • Szlovákiába és Ausztriába egyszerűen be lehet lépni a magyarok számára "sárga" Nagy-Britanniából, ha az illető rögtön továbbmegy.

A Covid-portál információs vonalán nem volt válasz az ezt firtató kérdésre - írja a lap.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×