INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 22. kedd
Móric

pilismarót

képviselő-testület

feloszlik

Feloszlik Pilismarót képviselő-testülete

Infostart / MTI

Ezt Komárom-Esztergom megyei település független polgármestere jelentette be, Pergel István Csaba augusztus 15-i hatállyal távozik tisztségéből.

Pilismarót honlapján az olvasható, hogy a község képviselő-testülete csütörtökön rendkívüli ülésen, név szerinti szavazással, hét igen szavazattal, egyhangúlag döntött a feloszlásáról. Réti József Károly alpolgármester augusztus 11-ével távozik tisztségéből. A közleményben az áll, hogy a döntést a helyi sóder- és homokbánya nyitásával kapcsolatban kialakult helyzettel indokolták. A testület nem kíván a továbbiakban "a bányanyitáshoz szükséges településrendezési terv módosításában semmilyen döntést hozni, vagy falugyűlést összehívni" - írta a polgármester.

Hozzátette, a testület az időközi önkormányzati voksoláson megválasztandó új polgármester és új képviselő-testület "kezébe adja ebben a kérdésben is a döntés jogát és felelősségét".

Beszámolt arról is, hogy a képviselő-testület a működőképesség fenntartása érdekében "egyedi határozattal kötelezettségvállaló személynek" jelölte ki Balázs Márta jegyzőt.

A pilismarótiak sajtóinformációk szerint nemrégiben népszavazási kezdeményezést nyújtottak be, hogy megállítsák a szerintük jelentősen környezetkárosító bányanyitási beruházást.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018