eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az 1-es villamos halad az Etele térig meghosszabbított új pályaszakaszon 2019. július 9-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Pótlóbusz jár az 1-es villamos helyett több szakaszon

Augusztus 8-a és 21-e között a villamos a Bécsi út és a Puskás Ferenc Stadion, valamint Kelenföld vasútállomás és a Közvágóhíd között jár, ezt követően, 22-e és 28-a között pedig a Bécsi út és a Puskás Ferenc Stadion, valamint Kelenföld vasútállomás és a Népliget között közlekedik, a kimaradó szakaszon mindhárom héten pótlóbusszal lehet utazni.

Az 1-es villamos vonalán a Salgótarjáni utca és a Kőbányai út közötti vonalszakaszon leromlott a villamospálya állapota, a biztonságos villamosközlekedés fenntartása érdekében beavatkozást igényel. A Soroksári út feletti hídon szintén pályakarbantartási munkák elvégzésére van szükség, amelynek köszönhetően feloldható lesz a korábban ezt a szakaszt érintő sebességkorlátozás. A felújítási munkák miatt 2020. augusztus 8-tól, szombattól 28-ig, péntekig változik az 1-es villamos közlekedési rendje - közölte a BKK.

Az 1-es villamos augusztus 8-a, szombat és 21-e, péntek között két szakaszra osztva, a Bécsi út / Vörösvári út felől csak a Puskás Ferenc Stadionig, a Kelenföld vasútállomás felől pedig csak a Közvágóhídig közlekedik. A Közvágóhíd és az Infopark megállóhelyen a villamosok mindkét irányban a Bécsi út / Vörösvári út irányú peronnál állnak meg.

  • A kimaradó szakaszon, a Közvágóhíd és a Puskás Ferenc Stadion között az 1-es jelzésű pótlóbusz viszi az utasokat. A pótlóbuszra a Közvágóhídnál a vasúti híd alatt a Soroksári úton, a vasúti híd alatt kialakított végállomásnál, a Puskás Ferenc Stadionnál pedig a 77-es trolibusz megállójában lehet felszállni; a két végállomás között a pótlójárat a Hungária körúton és a Könyves Kálmán körúton halad és a 901-es éjszakai busz megállóiban áll meg.
  • A 153-as busz meghosszabbított útvonalon, a Gazdagréti tér és a Népliget között közlekedik, ezáltal az Infoparkból közvetlen eljutási lehetőséget nyújt a népligeti csomóponthoz.
  • A 77-es trolibusz a Puskás Ferenc Stadionnál a Hungária körúti megállója helyett a Kerepesi úton, a 80-as troli megállójában áll meg.

Az 1-es villamos augusztus 22-e, szombat és 28-a, péntek között az 1-es villamos továbbra is két szakaszra osztva, de ekkor már a Bécsi út / Vörösvári út–Puskás Ferenc Stadion, valamint a Kelenföld vasútállomás–Népliget szakaszon közlekedik.

  • A kimaradó szakaszon, a Népliget és a Puskás Ferenc Stadion között az 1-es jelzésű pótlóbusszal lehet utazni, amelyre a Népligetnél a 901-es éjszakai busz megállójában, a Puskás Ferenc Stadionnál pedig a 77-es trolibusz megállójában lehet felszállni; a két végállomás között a pótlójárat a Hungária körúton és a Könyves Kálmán körúton halad és a 901-es éjszakai busz megállóiban áll meg.
  • A 77-es trolibusz a Puskás Ferenc Stadionnál a Hungária körúti megállója helyett a Kerepesi úton, a 80-as troli megállójában áll meg.

A villamospótlás ideje alatt érdemes az alábbi alternatív útvonalak egyikét választani:

  • Aki Kelenföld és Újpest, illetve az Árpád híd pesti hídfőjének térsége között utazik, érdemes megfontolni az M4-es és – Kálvin tér átszállással – az M3-as metró igénybevételét.
  • Aki Kelenföld és a Puskás Ferenc Stadion környéke vagy Zugló között utazik, annak érdemes az M4-es és – Keleti pályaudvari átszállással – az M2-es metrót választania.
  • Újpest és Dél-Pest között utazva az 1-es villamos helyett érdemes megfontolni az M3-as metró igénybevételét.

Változások a közúti közlekedésben

A gépkocsival közlekedőket is érinti az augusztus 8-án kezdődő felújítás:

  • A villamospótló autóbuszok haladását a Könyves Kálmán körúton, illetve a Hungária körúton észak felé a Népligettől a Szörény utcáig, valamint dél felé a Szörény utcától a Mester utcáig autóbusz forgalmi sáv segíti, ezért a közúti járművek számára kisebb közúti kapacitás áll majd rendelkezésre.
  • A Közvágóhíd csomópontban a pótlóbuszok felszállóhelyét a Soroksári úton a vasúti híd alatt jelölték ki. Aki Csepel vagy Soroksár irányából érkezve itt hajt fel a Rákóczi hídra, az az új forgalmi rend szerint a várakozó villamospótló autóbuszok kikerülésével tud a Máriássy utcába és a híd felé bekanyarodni.

A BKK kéri a közúton közlekedőket, hogy a megváltozott forgalmi viszonyok miatt fokozott figyelemmel és az ideiglenes forgalomtechnikai jelzéseknek megfelelően közlekedjenek az érintett szakaszokon.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×