eur:
394.25
usd:
370.27
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: YouTube/Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt.

Különleges eszközök jelennek meg a magyar utakon

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. vet be újabb szerkezeteket, hogy elkerüljék a halálos baleseteket és a sérüléseket.

Univerzális, bármilyen típusú teherautóra felszerelhető ütközési energiaelnyelő utánfutókat szerzett be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az úton dolgozó munkatársai védelmének további növelése érdekében. A társaság mintegy 4000 munkavállalója dolgozik közvetlenül az utakon, akik nap mint nap balesetveszélyes helyzetekkel néznek szembe.

Az ütközési energianyelő eszközök a munkaterületen dolgozókat védik, valamint a balesetet szenvedett járműben utazók sérüléseit is csökkentik. Íme a fotók az eszközökről, alatta pedig egy videó, amely az utánfutók működéséről hoz egy szerencsés kimenetelű példát. Látszik, hogyan rohan bele egy autós, aki a figyelmeztetések ellenére csak az utolsó pillanatban veszi észre az útakadályt az M0-s autóúton.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Újabb eszközöket vetünk be az utakon dolgozó munkatársaink védelme érdekében‼️ Új, eddig nem használt univerzális, bármilyen típusú teherautóra felszerelhető ütközési energiaelnyelő utánfutókat szereztünk be a napokban. A jelenleg is használt szerkezetekkel ellentétben ezek nemcsak bizonyos típusú tehergépjárművekre szerelhetőek fel, hanem univerzálisan, bármilyen, a megfelelő műszaki kialakítással rendelkező tehergépjárműhöz csatlakoztatható, vontatható kivitelűek, így még több helyen bevethetők. Országszerte 20 autópálya mérnökségünk van, ezeken a telephelyeken átlagosan 3-4 ütközési energiaelnyelő eszköz áll rendelkezésre. Az új eszközök a kardosi, komáromi, monori, szigetszentmiklósi és keszthelyi mérnökségünkre kerülnek. ??‍♂️ Kiemelt célunk, hogy minden kézi erővel végezhető terelés kiépítés és útüzemeltetési feladatellátási munkavégzés munkagép, energiaelnyelő berendezés fedezetében történhessen. A témában további részletek olvashatóak a www.kozut.hu oldalunkon, és hogy pontosan miért is ennyire hasznosak ezek a szerkezetek, arról az IG TV aloldalunk vagy a hivatalos Youtube csatornánk videói között érdemes nézelődnötök. És ne feledjétek: biztonságunk egymás kezében van! ?? . . . . #magyarkozut #kozut #kozutkezelo #autopalya #tma #truckmountedattenuator

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés,

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban indított „Biztonságunk az Ön kezében van!” kampányának részeként számtalan módon igyekszik felhívni a közlekedők figyelmét arra, hogy vegyék komolyan az úton zajló munkálatok környezetében kihelyezett forgalmi jelzéseket és korlátozásokat, ezzel megakadályozva a figyelmetlenségből bekövetkező baleseteket. Ám továbbra is történnek balesetek, sok esetben az ütközési energiaelnyelők pedig életeket mentenek vagy nagyban hozzájárulnak a sérülések súlyosságának enyhítéséhez.

2019-ben 13 alkalommal ütköztek a közlekedők ütközési energiaelnyelő eszköznek, melyekből szerencsére egyik sem volt halálos kimenetelű, 4 ütközésnél volt súlyos sérült, egy esetben pedig könnyű sérült, a többi anyagi káros. 2020-ban eddig 6 ilyen baleset történt, melyek mind anyagi károsak voltak - közölte a Magyar Közút.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×