eur:
393.82
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Egészségügyi védőmaszkokat készítenek a fogvatartottak a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Debrecenben 2020. március 26-án. Az operatív törzs feladatmeghatározása alapján napi 24 órában gyártják a védőmaszkokat. A Törökországból érkezett nyolc tonnányi alapanyag 6.6 millió szájmaszk előállításához lesz elegendő. A gyártási kapacitás jelenleg napi 33 ezer darab.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Infektológus: gócos előfordulásokról van szó Magyarországon

Ez még nem a járvány második hulláma – nyilatkozta Pusztai Erzsébet.

„Nagy valószínűséggel Magyarországon, ahogy a környező országokban, gócos előfordulásról van szó. Ez nagyon nagy különbség. Nem azt jelenti, hogy az országban bárhol ott van a vírus, - elvileg ott lehet - de a számok növekedése főként csoportos együttlétekből származhat. Nagyon fontos lenne ezeket az adatokat közölni” – mondta az ATV Híradónak Pusztai Erzsébet.

Pusztai szerint nem mindegy, hogy egy idősek otthonában találnak 5-10 fertőzöttet vagy pedig elszórtan az ország különböző területein.

Azzal kapcsolatban, hogy a betegségeket regisztráló, a járványügyi bejelentéseket ellenőrző amerikai központ a CDC újabb tünetekkel bővítette a koronavírus-fertőzésre figyelmeztető jelek sorát és bekerült az orrfolyás, az émelygés, a hányinger és a hasmenés, azt mondta: akkor kell inkább gyanakodni, ha a láz, köhögés vagy felső légúti hurut mellett szokatlan hasi panaszok is jelentkeznek.

„Van néhány nagyon jellemző tünet, például az íz- és szagérzés elvesztése szinte kizárólag a koronavírus tünete. Tehát, ha ez jelentkezik akkor érdemes nagyon komolyan gyanakodni” – jegyezte meg Pusztai.

Pusztai arra hívja fel a figyelmet, hogy ettől függetlenül, ha valakinek felső légúti tünetei vannak, akkor ne menjen emberek közé, ha viszont mégis kell, akkor mindenképpen viseljen maszkot.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×