eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Védőmaszk a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Hat újabb beteg, kicsivel csökkent az aktív fertőzöttek száma - friss magyar adatok

Az elmúlt 24 órában senki sem halt meg a koronavírus-fertőzés miatt. A hatósági házi karanténban lévők száma a beutazási korlátozások bevezetése óta ütemesen növekszik.

A hivatalos tájékoztató oldal adatai szerint 6 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést (Covid-19), velük együtt 4339 főre nőtt a hazánkban eddig összesen beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3232-en pedig már meggyógyultak (kilencen az előző naphoz képest).

Az aktív fertőzöttek száma 511 fő,

ez hárommal kevesebb a vasárnapi adatnál.

Most elsősorban nem budapesten terjed a járvány

Az aktív fertőzöttek 36%-a (184 fő) budapesti és egy nap alatt egy új fertőzést regisztráltak a fővárosban. Az elhunytak 60%-a (361 fő), a gyógyultak 45%-a (1469) budapesti.

Pest megyében szintén egy új fertőzöttet találtak, Hevesben, Nógrádban, Borsodban, Csongrádban, Somogyban egy-egy fővel nőtt a számuk, és egy megbetegedést "átkönyveltek" Zala megyéből máshova.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Eggyel nőtt a kórházban ápoltak száma, 83 koronavírusos beteget szorul ilyen ellátásra, és két újabb beteg került lélegeztetőgépre, 5 ember kap mesterségesen oxigént.

A szakemberek figyelmeztetnek: a veszély nem múlt el, az általános szabályok változatlanok:

továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény.

Az új fertőzöttek esetében a járványügyi hatóság az eddigi rendnek megfelelően elvégzi a kikérdezésüket és a kontaktkutatást.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük – hangsúlyozták a központi tájékoztató oldalon.

A beutazási korlátozások bevezése óta a hatósági házi karanténban lévők száma is nő, jelenleg 5710: a legutóbbi 24 órában is jócskán emelkedett, 224 embert köteleztek otthonmaradásra. Eddig összesen 310 070 mintavétel történt (2224).

A kormány, az Operatív Törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×