eur:
387.46
usd:
363.47
bux:
55492.79
2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella
Nyitókép: balatonihajozas.hu

Több hajójától is megválik a Bahart

Három idős járművét - köztük két gyorshajóját - szeretné eladni a Balatoni Hajózási Zrt.

A cég honlapján szereplő ajánlat nyomán a Magyar Nemzet megírta: a 2013-ban vízre tett, 25 személy befogadására alkalmas Hunor 2013-tól 2019-ig először Siófok és Balatonfüred, majd Fonyód és Badacsony között fuvarozta a sietős utasokat, testvérhajója az ugyancsak 25 férőhelyes Magor pedig 2014-től 2019-ig Siófok és Füred között röptette a menetrendben szereplő hajók tarifájánál jóval magasabbra srófolt jegyár megfizetését is vállaló utasokat.

A Hunor és a Magor irányára is nettó 32 millió forint (fotó: balatonihajozas.hu)
A nyitóképen látható Hunor és a fenti Magor irányára is nettó 32 millió forint (fotó: balatonihajozas.hu)

Eladó sorba került még a Bahart 1958 óta szolgáló 90 személyes vízibusza, az Akali, amelyért 20 milliót kérne a hajózási cég. Ez utóbbi vízibusz típusú hajó bizonyítványa a múlt év szeptemberének végén lejárt, és a 2020. évi hajózási idényben már Hunort és a Magort se állította forgalomba a többségi állami tulajdonba került részvénytársaság.

fotó: balatonihajozas.hu
fotó: balatonihajozas.hu

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.21. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Zsiday Viktor: Magyarország spirálba került

Zsiday Viktor: Magyarország spirálba került

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A mai műsorban alapvetően Varga Mihály délelőtti bejelentésével foglalkoztunk, mely szerint emelkedhet a bankadó Magyarországon, a támogatott hiteltermékek pedig átalakulhatnak. A témáról az első blokkban Zsiday Viktort, a Citadella Alap portfóliómenedzserét kérdeztük. Vele egy másik, persze a magyar gazdaságpolitikához kapcsolódó hírről is beszéltünk, ez pedig az, hogy a Porsche Hungária már év eleje óta euróban árazza a legtöbb autóját Magyarországon, ami a magyar gazdaság euroizációja szempontjából érdekes téma. A második és harmadik blokkban visszatértünk a potenciális bankadóemeléshez, a bankokra gyakorolt hatást Palkó Istvánnal, a Portfolio vezető pénzügyi elemzőjével, a tőkepiaci konzekvenciákat pedig Nagy Viktorral, lapunk Részvény rovatának vezető elemzőjével beszéltük át.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×