eur:
393.72
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

Nagy engedményt kaptak a jogosítványra hajtók

Fél évvel hosszabbodnak meg a jogosítványszerzéssel kapcsolatos határidők – közölte az InfoRádióval a közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár.

Érsek István emlékeztetett, a jogosítványszerzéssel kapcsolatban, így a képzésre, valamint a vizsgáztatásra vonatkozólag több határidőt határoznak meg a jogszabályok.

Miután rengeteg megkeresés érkezett mind a vizsgaközponthoz, illetve magához az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz, ahol egyébként ismert volt is probléma, hogy a veszélyhelyzet miatt gondok merülhetnek fel, a tárca a jogszabályok megváltoztatásával

180 napra, vagyis hat hónapra hosszabbította a határidőket,

hogy senkit ne érjen hátrányosan a vizsgáztatások szünetelése – fogalmazott az InfoRádiónak a közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár.

A határidőkkel kapcsolatosan kifejtette, a járművezetést illetően alapvetően az elméleti vizsgák megkezdésére és azok letételére, valamint az utolsó forgalmi vizsga teljesítsére vonatkoznak határidők, amely a jelen időszakban az ITM becslése szerint mintegy 8 ezer ember érintenek. Így ezeket kellett kitolni, hiszen sokak utolsó „megmérettetése” éppen a veszélyhelyzetre esett volna. Kérdésre válaszolva hozzátette, ez egy

jelentős anyagi hátrányt is jelentett volna az érintettek számára,

ugyanis, ha valaki nem teljesíti időben a vizsgáztatási kötelezettségeket, akkor akár a teljes képzés megismétlésére is szükség lehetett volna, ami egy B-kategóriás kurzusnál 200 ezer forintot meghaladó költséget jelent, de egy teherautóvezetői vagy buszvezetői jogosítvány ára a 300 ezer forintot is elérheti.

Érsek István arra is kitért, miután néhány hetes szünet után májusban feloldásra kerültek a vizsgáztatások, a pandémiás helyzetre figyelemmel, fokozott elővigyázatossággal láttak újból munkához. A korlátozások a veszélyhelyzet megszüntetésével párhuzamosan lazulnak, ugyanakkor továbbra is készültségben zajlanak a számonkérések, hogy azok senki számára ne jelentsenek felesleges kockázatot.

A közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár hozzátette, természetesen arra is tekintettel vannak, hogy várhatóan egyre többen szeretnének majd vizsgáztatni, ami a kapacitások növelését fogja igényelni a vizsgaközpont részéről.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×