INFORÁDIÓ
2022. január 27. csütörtök
Angelika

tarlós istván

lánchíd

felújítás

közlekedés

fővárosi önkormányzat

budapest

Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatót tart a Városházán 2019. április 4-én.

Lánchíd: Tarlós István komoly aggodalmának adott hangot

Infostart

A volt főpolgármester szerint a helyzet annyira kritikus, hogy a Lánchíd felújítása nem tűr további halasztást.

Tarlós István volt főpolgármester az ATV műsorában ismertette, a Lánchídra 2018 óta engedélyezett kivitelezési tervek vannak. Mint elárulta, a híd felülvizsgálata is gyakori volt az ő főpolgármesteri idejében, a vége felé már hetente zajlottak ezek. Emlékeztetett, sok vita volt arról, hogy lehet-e a Lánchíd gyalogos, amire szerinte a híd funkcionálisan nem alkalmas. Azt is hozzátette, komoly kockázata lenne a Lánchíd kivonásának.

Egy, a múlt évégén készült szakvéleményt ismertetve közölte: az anyag súlyos megállapításokat tartalmazott, többek között, hogy az acélszerkezet hatékonysága csökkent, a láncok nem látják el a funkcióikat, és a csuklók sem működnek rendesen. A betonba rengeteg a kloridion, ettől korrodálódnak a vasszerkezetek. Sőt, a szélső pályafelfüggesztésnél 80 százalékos rongálódást fedeztek fel az alpinisták – sorolta.

Tavaly ősszel már arról volt szó, hogy 6 hónapon belül meg kell kezdeni a felújítást, ugyanis ennek halogatása csak még inkább megdrágítja a munkálatokat, ugyanakkor Tarlós István szerint félő,

hamarosan bekövetkezhet az a pillanat, hogy nem is lehet felújítani a Lánchidat, így megszűnhet a műemlék.

Az egykori főpolgármester nem érti, hogy az említett 6 hónap alatt, amelyből 5 és fél eltelt, miért nem írták ki a hídra a tendert. Megjegyezte, hivatala 23,7 milliárd forintot hagyott erre a célra a főváros kasszájában. Azzal szemben is értetlenül áll, hogy a pandémiára hivatkozva nem álltak neki a felújításnak, aki pedig azt állítja, hogy nincs meg rá a fedezet, az vagy nem tud számolni, vagy nem ismeri a főváros pénzügyeit – fűzte hozzá.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018