INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

gyógyszer

recept

emmi

veszélyhelyzet

meghatalmazás

Sorban állók gyógyszertárnál Nyíregyházán 2020. március 14-én. A koronavírus-járvány miatt megnövekedett a gyógyszertárak forgalma. A gyógyszertárakban egy időben csak annyi vásárló tartózkodhat, ahány átadó pult van.

Gyógyszerkiváltás - fontos tévhitet oszlat el az Emmi

Infostart

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azért adott ki tájékoztatást, mert tapasztalatuk szerint a lakosság nagy része abban a hitben van, hogy a veszélyhelyzet után csak meghatalmazással lehet átvenni a másnak szóló gyógyszereket.

A tárca közölte: a fentiekkel szemben a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napig a gyógyszert felírási igazolás nélkül is kiválthatja az a személy, aki a beteg társadalombiztosítási azonosító jelét közli, és saját természetes személyazonosító adatait a törvényben meghatározottak szerint hitelt érdemlően igazolja.

Az intézkedést márciusban vezették be a veszélyhelyzetre való tekintettel, hogy bárki kiválthassa hozzátartozója, barátja, ismerőse gyógyszereit, így védve az időseket a járványhelyzetben és csökkentve a sorbanállók számát a patikákban.

Nyitókép: Sorban állók gyógyszertárnál Nyíregyházán 2020. március 14-én. A koronavírus-járvány miatt megnövekedett a gyógyszertárak forgalma. MTI/Balázs Attila
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018