eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Takarítók dolgoznak a Parlament Alsóházi üléstermében az Országgyűlés május 8-ai alakuló ülésének előkészületei során 2018. május 4-én.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Ötnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben

Hétfőn napirend előtt a kormány képviselője tájékoztatja a törvényhozást a koronavírus-járvány elleni védekezés aktuális állásáról.

Megemlékezéssel kezdődik az Országgyűlés plenáris ülése hétfő délután egy órakor. A képviselők a tűzoltóság napja alkalmából a katasztrófavédelemben dolgozók áldozatvállalása előtt hajtanak fejet. Napirend előtt a kormány képviselője tájékoztatja a törvényhozást a koronavírus-járvány elleni védekezés aktuális állásáról, majd a frakciók vezetői kapnak lehetőséget arra, hogy reagáljanak a hallottakra.

Ezt követően a parlament bizottsági tagokat választ, után pedig két-két órában azonnali kérdések és interpellációk hangoznak el, várhatóan továbbra is főként a koronavírus-járvány témakörében.

Kedden is lesznek napirend előtti felszólalások, de akkor már a szavazógépeknek is dolgozniuk kell. A képviselők egyebek mellett dönthetnek a területfejlesztési törvény módosításáról és a Közép-Duna menti kiemelt térség létrehozásáról.

A határozathozatalok után nyolc javaslat általános vitája kerül napirendre, köztük az osztatlan közös földtulajdon felszámolásáról szóló agrárminisztériumi javaslat és az a kormánypárti indítvány, amelynek köszönhetően a parlamenti frakciók anyagi támogatást adhatnának a párjuknak. Erre azért van szükség a beterjesztők szerint, mert a kormány a pártok idei állami apanázsának a felét átcsoportosította a koronavírus-járvány elleni védekezésre.

Szerdán a magyar sport napja és a jászkun önmegváltás évfordulója alkalmából tart megemlékezést az Országgyűlés, majd megtárgyalják a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal és az ügyészség 2018-as beszámolóját.

Csütörtökön a koronavírus-járvány miatt bevezetett adóváltoztatásokról, a kiskereskedelmi adóról, a felnőttképzés ösztönzéséről és a nemzetiségek jogairól szóló előterjesztések felett csaphatnak össze a szakpolitikai érvek és a pártpolitikai indulatok, jövő héten hétfőn pedig ismét az azonnali kérdések teremtenek kétórás lehetőséget a kormány és az ellenzék szócsatájára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×