eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Lénárd Tamás

Koronavírus – Látványos üzenetet küldtek a budapesti szállodák

Budapest üres szállodái kivilágított ablakain keresztül üzennek a világ nagyvárosainak.

Közös kampányt indít a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. Az üresen álló budapesti szállodák ablakaiban sötétedés után a 4U! üzenetet jelenítik meg. A For You!, vagyis az Érted! Értetek! feliratot a szobák fényei adják ki.

Budapest ezzel az apró és mindenki számára érthető gesztussal próbál szolidáris lenni a világ többi városával, ahol hasonló gondokat eredményez a koronavírus okozta válság.

A turizmus és a vendéglátóipar teljes leállása, a kijárási korlátozás és a bizonytalanság egyformán sújt minden nagyvárost, céget, polgárt és azokat, akik ebben a rendkívüli helyzetben is működtetik a várost. A 4U! felirat nekik is szól.

A kezdeményezők a kampánnyal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy ezt a válságot a városok és városlakók csak közösen, egymásra odafigyelve, toleránsan és empatikusan tudják átvészelni és leküzdeni. A fény és az egymásra fordított figyelem pedig reményt és kitartást ad sokaknak ebben a nehéz időszakban.

A nemzetközi #Light4Eachother, #Light4U kampánytól a kezdeményezők azt várják, hogy más városok is átveszik az üzenetet és tovább terjed a közösségi médiában az együttérzésre buzdító kedves gesztus. A fényüzenethez eddig a következő budapesti szállodák csatlakoztak:

  • Budapest Marriott Hotel
  • Intercontinental Budapest
  • Sofitel Budapest Chain Bridge
  • Hilton Budapest
  • Kempinski Hotel Corvinus
  • Ritz Carlton Budapest
  • Hotel Moments Budapest
  • Four Seasons Hotel Gresham Palace
  • Hotel Clark Budapest
  • Mercure Budapest Korona
  • Corinthia Hotel Budapest
  • Danubius Hotel Budapest (Körszálló)

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×